Pokémon Go rage ook in Holten merkbaar

HOLTEN – Nog voordat het spel “Pokémon Go” officieel in Nederland is te krijgen, zijn er ook in Holten de eerste groepjes spelers al gezien.

Pokémon Go is een echte hype onder de jeugd, met de telefoon in de hand moeten de spelers door de echte wereld lopen en zoveel mogelijk Pokémon vangen die op het scherm verschijnen. Het spel is in Nederland uitgesteld wegens enorm succes. Er zijn echter enkele mazen waardoor het spel nu al te spelen is en ook in Holten heeft men dat ontdekt.

Naast Pokémon vangen en verzamelen zijn er enkele plaatsen waar men nieuwe Pokémon items kan scoren, de zogenaamde PokéStop. In Holten is dit bijvoorbeeld “de Kandelaar”, het HMV gebouw, de wegwijzer bij Cafetaria ’t Klavertje en de Dorpskerk op Smidsbelt. Als spelers hier dicht bij in de buurt staan kunnen ze extra items scoren.

Ook is er een punt op Smidsbelt welke dienst doet als de Pokémon Gym, hier kun je je Pokémon trainen. De Gym kan echter ook in bezit worden genomen. Dit gebeurt veelal in virtuele gevechten en meestal in groepjes. Ziet u jongeren (of groepjes jongeren) op Smidsbelt of ergens anders in het dorp heftig met hun mobiel in de weer, dan weet u dat er waarschijnlijk Pokémon gespeeld wordt.

Reacties zijn gesloten.