Topavond bij H.M.V.’s Maestro!

HOLTEN – Daphne de Jong-Schipper, in Holten bekend als vitaliteitscoach en personal trainer van Vitanique, won afgelopen zaterdag Maestro Holten 2016, georganiseerd door de Holtense Muziekvereniging HMV. Wat was het een top avond! Zes geweldige Maestro kandidaten, die in de bomvolle theaterzaal van het Kulturhus, voor een enthousiast publiek hebben gestreden om zich de Maestro Holten 2016 te mogen noemen.

Alle Maestro’s deden hun uiterste best. In de eerste ronde voor de pauze betraden zij allemaal de bok voor een eerste nummer. Gert Jan Hoekman beet het spits af, door zich al swingend en jonglerend door ‘Satisfaction’ heen te werken. Vol overgave leidde Frank Fridrichs het orkest vervolgens door ‘Mag ik dan bij jou’. Daarna was het de beurt aan Ria Kappert, die in een mooie slipjas en rode pumps, met veel charme het orkest dirigeerde met de ‘Final Countdown. Aaldrik Paalman had zijn vertrouwde bierspatel mee om het orkest door ‘American Pie’ te leiden. In prachtige galajurk kwam ze op, Daphne de Jong, zich helemaal inlevend in de muziek, leidde zij het orkest perfect door Adele’s Skyfall. Wat was het genieten. En als laatste kandidaat was het de beurt aan dominee Arjen van der Spek, die geconcentreerd en probleemloos het orkest door ‘Help’ van de Beatles loodste.

Samen met de presentatie door Erik Rensen en Camilla Heeregrave, een heuse ‘green room’, leuke anekdotes, filmpjes, en de geweldige vakjury, was de toon gezet voor het vervolg van de avond.
Tijdens de pauze werd het publiek in staat gesteld om te stemmen. Na de pauze werd de bekendmaking gedaan waarbij slechts drie kandidaten door gingen. De publieksstem ging naar Daph, die daarmee zeker was van de finaleronde. Ook Frank en Ria kregen uiteindelijk een finaleplek toegewezen door de vakjury.
Na een spannende finaleronde, en een kort juryoverleg, werd uiteindelijk de winnaar bekend gemaakt. Daphne de Jong-Schipper werd de terechte winnaar van deze avond en ging naar huis met de titel Maestro Holten 2016 en de gouden baton. Maar ook de vijf andere kandidaten waren geweldig en werden bedankt voor hun inzet, durf, muzikaliteit en deelname! Voor herhaling vatbaar? Zeker weten!

Reacties zijn gesloten.