Plastic wordt extra opgehaald

0

HOLTEN – De gemeenteraad heeft besloten dat het plastic afval twee keer per maand wordt opgehaald. Hiervoor ontvangen de inwoners in de tweede helft van januari een brief in de bus met een aantal plastic afvalzakken. Inwoners kunnen de afvalzakken op dezelfde plek neerzetten als de containers. Bij de beide afvalbrengpunten wordt ook plastic ingenomen, voor degene die niet de komst van de vuilniswagen wil afwachten.

Het plastic verpakkingsafval wordt in de weken van de groene containers opgehaald. De gemeentelijke huisvuilwagens rijden hiervoor een eigen ronde. Iedereen wordt gevraagd de plastic zakken met het afval om 07.00 uur aan de straat te zetten. De ophaalauto’s komen niet op dezelfde tijd in de straat als bij het ophalen van de containers.

Bij de brief die in januari in de bus valt, is een voorraadje plastic zakken bijgesloten. In de meeste gevallen is deze voorraad voldoende voor de komende maanden. Daarna ontvangt iedereen per kwartaal weer een nieuwe set plastic zakken in de bus.
Wanneer onverhoopt toch extra afvalzakken nodig zijn, kunnen inwoners deze gratis ophalen bij de balie in de hal van het gemeentehuis Rijssen of bij het afvalbrengpunt in Rijssen en Holten.
Alleen plastic verpakkingsafval dat in de verstrekte afvalzakken wordt aangeboden, wordt meegenomen.

De afvalinzameling start op 1 februari 2010. Door de combinatie met het groene afval wordt de eerste plastic inzamelronde gereden op maandag 8 februari 2010.

De gemeente streeft ernaar in 2010 minimaal vierhonderd ton plastic afval op te halen. Het opgehaalde gewicht wordt maandelijks op deze website gepubliceerd.  

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. AccepteerLees meer