Belasting voor terrras

HOLTEN- SGP-raadslid Jan Slagman is met een belastingvoorstel op terrassen gekomen. Het gaat daarbij om het heffen van precario op bedrijfsmatig geëxploiteerde terrassen, vooral bij café’s en restaurants, geeft Slagman aan.

"De meeste terrassen staan op gemeentegrond. Het is redelijk dat horeca-ondernemers voor gebruik van deze grond betalen", vindt Slagman, die daarbij aanvoert dat ook in omliggende gemeenten precario wordt geheven. Op dit moment bestaat in Rijssen-Holten enkel een terrasvergunning.

Slagman: "Een heffing per vierkante meter biedt de gemeente mogelijkheden extra inkomsten te verwerven. Dat moeten we niet laten liggen." Slagman heeft zelf een rekensommetje gemaakt. Volgens hem is in Rijssen-Holten in totaal een kleine 400 m2 aan terras op gemeentegrond uitgestald.

"Bij een heffing van 20 euro per m2 levert dat 8000 euro op. Dat kan de gemeente goed gebruiken in deze tijd van bezuinigingen." Wethouder Willem ter Schure is echter geen voorstander. "De heffing betekent heel veel werk. Per saldo levert het daarom weinig op", voorziet de wethouder. Het voorstel wordt binnenkort besproken in de raadscommissie Algemene Bestuurlijke Zaken en Middelen (ABZM).
(bron De Ondernemer)

2 Reacties
  1. AD zegt

    Die vermaledijde café’s ook, zal Slagman wel denken. Dat is maar op zondag open. Ik zal ze wel krijgen.

  2. AD zegt

    Die vermaledijde café’s ook, zal Slagman wel denken. Dat is maar op zondag open. Ik zal ze wel krijgen.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. AccepteerLees meer