Paardentrainer vast voor ontucht

0

HOLTEN – Een 50-jarige inwoner van Holten is vastgezet op verdenking van ontucht met kinderen. Tegen de man, voormalig trainer van rijvereniging De Marsruiters in Nieuw-Heeten, liep al sinds de zomer een politieonderzoek. Dat werd aanhangig gemaakt door rijvereniging De Marsruiters in Nieuw-Heeten, waar hij aan verbonden was.

Het zou gaan om onzedelijke handelingen met kinderen die hij les gaf. De man is voor dertig dagen in bewaring gesteld, meldt de politie Twente. Het onderzoek gaat ondertussen door.

Er liggen drie aangiftes tegen de man. Daaronder is, weet woordvoerder Bob Fokkink van De Marsruiters, ook een aangifte van een kwestie die een aantal jaren geleden speelde. De aangeefster zou zich naar aanleiding van het politieonderzoek alsnog gemeld hebben.

De Marsruiters besloot de paardentrainer in augustus op non-actief te zetten, nadat de zaak aan het rollen kwam toen een jeugdlid thuis iets vertelde. De club week toen uit naar een tijdelijke trainingslocatie.

Inmiddels heeft de vereniging voor het winterseizoen onderdak gevonden bij stal Cupa in Okkenbroek. Daar wordt nu les gegeven door de ponytrainers Frank Buitenhuis en Marriët Schreuder, voor de paardrijlessen is Arjen Kraayenzank aangetrokken.

De zaak heeft een grote impact op de rijvereniging gehad, vertelt bestuurslid Fokkink. ,,Er begin nu langzamerhand weer wat rust te komen. Omdat het politieonderzoek lang duurde, wat overigens begrijpelijk is, verkeerden we lang in onzekerheid. We zijn blij dat met de aanhouding iets meer duidelijkheid is gekomen.’’
(bron tubantia)

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.