Oudheidkamer bestaat 25 jaar

0

HOLTEN – Op 23 oktober a.s. bestaat de Stichting Oudheidkamer Hoolt’n 25 jaar.

Tijdens de Open Dag welke wordt gehouden op zaterdag 27 oktober as. wordt speciaal aandacht besteed aan dit jubileum, vooral richting de vrijwilligers van de oudheidkamer.

Eigenlijk is het allemaal begonnen in 1984. Toen al hebben een zestal personen zich bezig gehouden met het organiseren van lezingen en exposities over Holtens historie, als Oudheidkamer in oprichting. In 1987 kreeg men de beschikking over een gedeelte van het voormalige gemeentehuis van Holten aan de Dorpsstraat voor het inrichten van een expositieruimte. Men besloot toen de Oudheidkamer officieel op te richten.

Tot 2001 waren de activiteiten vooral gericht op exposeren. Er werd vooral gekeken naar Holtens historie voor wat betreft genealogie, kleding en boerderijnamen. In dat jaar kreeg de Oudheidkamer tevens de beschikking over een prima opslagruimte aan de Kerkhofsweg: ’n Spieker.

Eind 2009 kreeg de Oudheidkamer de beschikking over het gehele pand aan de Dorpsstraat. In 2010 is het pand gerenoveerd en geheel ingericht als expositieruimte, een expositieruimte de benaming ‘museum’ waardig . Met financiële hulp van onder andere de gemeente Rijssen-Holten, het Rabobank Cultuurfonds en het Prins Bernhardfonds, maar bovenal door de geweldige inzet van de vrijwilligers werd dit gerealiseerd. Vandaag de dag zijn alle activiteiten ondergebracht bij een 13-tal werkgroepen en meer dan 60 vrijwilligers.

Unieke kans voor Holtenaren

Speciaal voor het 25-jarig jubileum heeft de Oudheidkamer een herdruk laten maken van een wandelkaart van Holten van rond 1930. Op deze wandelkaart staan nog vele huisnamen uit die tijd, met aan de achterzijde de advertenties van bedrijven uit die periode. Een unieke wandelkaart die elke Holtenaar in bezit moet hebben!

Voor begunstigers is deze kaart tijdens de Open Dag verkrijgbaar voor  slechts  € 2.-

De wandelkaart is voor niet-begunstigers voor €7,50 verkrijgbaar.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.