Oproepkrachten OAD niet meer nodig

HOLTEN – Reisorganisatie OAD uit Holten heeft deze zomer geen werk voor ongeveer 150 oproepkrachten. Het gaat om bijvoorbeeld reisleiders, buschauffeurs en verkopers die normaal gesproken nodig zijn om de jaarlijkse zomerpiek in goede banen te leiden.

Oorzaak van het gebrek aan werk is de economische crisis. "Natuurlijk merken wij de gevolgen van de crisis", zegt OAD-topman Louis Frankenhuis. "De consument is meer afwachtend en gaat minder snel georganiseerd op vakantie. En als wij minder reizen verkopen hebben we minder reisleiding nodig." In totaal werken er 2200 mensen bij de reisorganisatie.

Volgens Frankenhuis is er geen sprake van gedwongen ontslagen en gaat het alleen om oproepkrachten die simpelweg niet meer worden ingeschakeld. "Wij zijn een seizoensbedrijf en werken dus met pieken. Voor deze mensen hebben wij normaal gesproken in het laagseizoen ook geen werk."

Volgens Frankenhuis doet OAD het relatief nog goed. "Gemiddeld is het aantal reizen met twaalf tot vijftien procent teruggelopen. Wij doen het wel beter."

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. AccepteerLees meer