Oproep armoedebestrijding

0

GEMEENTE – Het Rijk heeft in het regeerakkoord structureel middelen vrijgemaakt voor armoedebestrijding. Het kabinet wil voorkomen dat kinderen de dupe worden van de financiële problemen van hun ouders. In de raadsvergadering van 8 november 2013 hebben de raadsfracties een motie ingediend waarin gesteld wordt dat de gemeente de meest kwetsbare inwoners zoveel mogelijk moet ondersteunen. Het college wordt verzocht om, binnen haar mogelijkheden, deze middelen breed in te zetten.

Het college is op zoek naar organisaties die zich richten op armoedebestrijding binnen Rijssen-Holten en een beroep doen op de extra middelen die het Rijk en de gemeenteraad beschikbaar stellen voor armoedebestrijding.

Wat betekent dit concreet?
Het Rijk stelt middelen beschikbaar voor armoedebestrijding en ook de gemeenteraad heeft een bedrag beschikbaar gesteld. Het college van burgemeester en wethouders is gevraagd om met ideeën te komen. Totaal is voor 2013 een bedrag van 30.000,00 euro voor armoedebestrijding beschikbaar gesteld. Een deel van deze middelen zijn aan twee organisaties (Stichting Waander Companje en de Voedselbank West Twente) beschikbaar gesteld om armoede tegen te gaan.

De gemeente onderschrijft het belang hiervan omdat vooral kinderen niet de dupe mogen worden van financiële problemen van hun ouders. Kinderen moeten zich kunnen ontplooien, hun eigen mogelijkheden ontdekken en zich kunnen ontwikkelen in de samenleving. “We willen de beschikbare middelen armoedebestrijding binnen Rijssen-Holten inzetten daar waar het ook echt nodig is”, aldus wethouder Hans ter Keurst. De gemeente kan dit niet alleen en heeft daarbij de hulp nodig van organisaties. Organisaties met ideeën zijn van harte welkom. Zij kunnen hiervoor contact opnemen met Jolande Baan van afdeling Mens en Werk. Zij is bereikbaar via telefoonnummer (0548) 854 738 of via e-mail [email protected].

Holtens weekoverzicht
Abonneer je op ons weekoverzicht en ontvang het laatste nieuws elke zaterdag rechtstreeks in je inbox
Je kunt uiteraard altijd weer afmelden!

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. AccepteerLees meer