Op zoek naar Rustpunten in het buitengebied

0

HOLTEN – Wat is een Rustpunt?

Een Rustpunt is een plek waar wandelaars en fietsers kunnen pauzeren. Ze treffen er een tafel en twee banken aan en voorzieningen waarmee ze zelf koffie, thee en limonade kunnen bereiden. Elektrische fietsen kunnen tussentijds even worden opgeladen en toiletbezoek is mogelijk. Voor dit alles betalen de bezoekers een vrijwillige bijdrage. Rustpunten zijn duidelijk herkenbaar aan het rustpuntbord en zijn alleen geopend als het bord ‘open’ aanwezig is.

Uitbreiding aantal Rustpunten
De gemeente Rijssen-Holten wil graag voor het seizoen 2011 in het buitengebied meer Rustpunten realiseren. Hiermee sluit Rijssen-Holten aan bij een project dat in 2010 tot en met 2012 in Twente wordt gerealiseerd, met steun van Regio Twente en provincie Overijssel. In Salland en het Reestdal zijn al circa 80 locaties actief. Er is een maximum aantal Rustpunten dat kan worden gerealiseerd.

Aanmelden
Lijkt het u leuk om een Rustpunt in te richten voor fietsers en wandelaars? Meld u zich dan voor 1 december 2010 aan via [email protected].

Geschikte locaties
De gemeente beoordeelt de aanmeldingen onder andere op de ligging aan wandel- of fietsroutes, een goede spreiding van de Rustpunten en de bestaande voorzieningen.

Meer informatie
Wilt u meer informatie over Rustpunten? Kijkt u dan op http://www.rustpunt.nu. Specifieke vragen kunt u stellen via [email protected]

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.