Onderzoek curatoren OAD Groep duurt lang…

HOLTEN – Gaan de curatoren in het faillissement van Oad Groep B.V. en de andere tot die groep behorende Oad-vennootschappen, Jeroen Stekelenburg en Dignus Meulenberg (die sinds 15 januari 2014 curator Jacques Daniels vervangt) een zaak starten tegen de Rabobank?

Beide heren zitten voorlopig nog met bergen werk om uit te zoeken wat er vlak voor het faillissement is gebeurd en of ze daarmee een zaak hebben tegen de Rabobank. “Eigenlijk hadden we een half jaar geleden al klaar willen zijn met het onderzoek, maar we verwachten zeker nog zeker een half jaar tot een jaar nodig te hebben”, aldus Stekelenburg en Meulenberg tegenover TravelPro.

De Rabobank laat weten van mening te zijn dat zij te allen tijde zorgvuldig heeft gehandeld en uiteindelijk de aan Oad verstrekte financieringen op goede gronden heeft beëindigd. Rabobank wacht derhalve de uitkomsten van het onderzoek af.

Op de vraag waarom het onderzoek zo lang moet duren, laat Meulenberg weten: “Stekelenburg en ik vinden dat we dit onderzoek heel contentieus moeten doen. Als je iemand een procedure aandoet, dan is dat voor de betrokkenen heel erg vervelend. Ten tweede moet je je altijd bedenken dat je het onderzoek doet op kosten van de crediteuren. Je zit er uiteindelijk om diezelfde crediteuren een zo hoog mogelijke uitkering te kunnen doen. Als je gaat procederen en het mislukt, zijn de crediteuren uiteindelijk slechter af. We doen het zoals we vinden dat we het moeten doen. De complexiteit van dit faillissement is, mede door zijn omvang, van de buitencategorie. Het is soms zoeken naar de spreekwoordelijke speld in de hooiberg.

Bron: TravelPro

Reacties zijn gesloten.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. AccepteerLees meer