HOLTEN – Oad Reizen is failliet. Vandaag is door Oad zelf het faillissement aangevraagd voor de gehele Oad groep. De rechtbank heeft vandaag tevens het faillisement uitgesproken waardoor de volgende bedrijven direct getroffen zijn: Oad Holten, Oad Goor (Busbedrijf), OBT (voorheen Globe business travel), Globe Reisburo, SRC Cultuurvakanties en Oad Incoming.
Door de slechte economische klimaat is het Oad Reizen niet gelukt tegemoet te komen aan de eisen van zijn bank. Tot op het laatste moment is de directie van Oad Reizen achter de schermen druk bezig geweest om externe investeerders te vinden, echter is dit niet op tijd gelukt. De toekomst van Oad Reizen is nog onzeker. Het is onbekend of er een doorstart zal plaats vinden en wat de gevolgen hiervan zullen zijn. Nieuwe boekingen worden vreemd genoeg wel geaccepteerd volgens de website van Oad Reizen.
Als curator is Daniels Huisman aangesteld.
http://www.danielshuisman.eu/
Zonde!! Daar ben ik even stil van … hoop op een goede en vlotte doorstart voor alle betrokkenen.
Oad Failliet maar wel de website openhouden???? NIET NETJES!!
Een heel naar bericht e ook een slechte zaak voor de hele regio, sterkte voor alle medewerkers en hopen dat er een doorstart komt!
Voor Holten en omgeving is dit een triest bericht hopen,dat er nog een doorstart komt
Wat zonde!! Jaren met veel plezier gewerkt, ik hoop dat er een doorstart komt!
Weer is een Nederlandse bank betrokken bij zeer slecht nieuws! Een bank die zegt op te komen voor de lokale, regionale en nationale economie. Een bank die een grote invloed op dit faillissement heeft gehad. Een bank die 750 miljoen omzet voor een bedrijf als Oad met 1400 medewerkers, duizenden vakantiegangers laat vallen als een baksteen voor haar (kortzichtige) eigen belang. Mensen denk na het staat ons gelukkig vrij om te kiezen in dit land dus ook vrij om als consument, reiziger van bank te veranderen.
@Stephan, dus jij denkt dat de bank dit in ƩƩn dag of zeg maar een week heeft beslist? Ik weet zeker dat Oad alle tijd heeft gehad om dit wel te voorkomen. Verkeerde beslissing op verkeerde beslissing van het management, arrogantie van de directie en zwalkend beleid zijn de werkelijke reden, en dat al een aantal jaren! Op een gegeven moment is je opgebouwde krediet bij een bank dan natuurlijk echt wel op en dan bedoel ik niet eens alleen financieel!
jammer zo gaat hier alles in het Oosten naar de knoppen.
Hallo Gast
Neen, ik denk niet dat dit soort processen in een dag of week zich afspelen of dat er in een korte tijd beslist wordt bij een bank om de stekker uit OAD te trekken! . Wel denk ik dat als veel mensen moeten kiezen voor een oeroud familiebedrijf die bij elke Nederlander bekend is en in het geheugen, hart en voor sommigen zelfs in hun ziel gegrift staat als sympathiek, degelijk,en een kwaliteitsvol bedrijf ; of waar elke familie in Nederland wel mee te maken heeft gehad direct of indirect; zij over het algemeen de sympathie uitspreken voor dit oeroude familiebedrijf : OAD, in vergelijking met de bank waarbij dit bedrijf bankiert .
Dit komt doordat in de financiĆ«le sector ,waar de bank van het bedrijf deel van uitmaakt, te veel i gebeurt is wat niet herkend of erkend wordt bij de gemiddelde Nederlander of in een gemiddeld Nederlands (Twents) gezin. Het ontwikkelen en verkopen van ondeugdelijke producten en of diensten: zoals de woekerpolis, bepaalde hybride hypotheken die slecht uitpakten voor de consument ; het verkeerd inschatten van risico’s van de aankoop van producten van anderen banken (gebundelde hypotheken/ securisaties), het misbruik van coke en feesten in de( Londense) financiĆ«le city onder bankiers om de werkuren of hun imago van flinke jongens vol te houden, het ontwikkelen van beloningssystemen in de banken die sterk afwijken van die waar de gemiddelde Nederlander in zijn hele leven mee te maken krijgt, het Libor schandaal (manipulatie van een rente standaard), het weggeven van in bewaring gestelde zaken zoals zilver door de bank, het weinig kritisch vermogen van deze sector ( wat overigens geheel menselijk is en in meerdere sectoren voorkomt)om te beseffen dat de grootschaligheid en expansie in Nederland en in het buitenland zodanige risico’s voor de Nederlandse belastingbetaler met zich meebracht dat Nederland op de dag van vandaag mede daardoor nog in een recessie zit. Nu hoor ik u wellicht zeggen: Neen dit komt door te grote overheidsuitgaven en opgelopen schuld. Welnu dan vergeet u wellicht dat alle Nederlanders het merendeel van de banken als belastingbetaler hebben gered door ze te steunen met veel (overheids (belastingsgeld) en waardoor ook het tekort voor deze overheid is opgelopen. Er is een situatie ontstaan waarbij vrijwel elke bankier in dit land met zijn gezin afhankelijk is geworden van de goodwill en clementie van de Nederlandse belastingbetaler. Mijn inziens noopt dit bij de bank slechts tot bescheidenheid en nederigheid van de mensen die in deze sector werken of zich bankier noemen. In plaats van te oordelen of te veroordelen dient deze sector slechts te dienen en de voeten te wassen van de gemiddelde bankconsument in ons land.
Velen buiten deze sector ervaren de bancaire sector nog steeds als de Zonnekoningen van de 20 e eeuw. Een Zonnekoning die vooral aan zichzelf denkt , meer dan goed voor zichzelf zorgt en heel ver weg staat van de belevings- en ervaringswereld van de gemiddelde Nederlander.
Dat de directie van Oad in de landelijke pers haar verontwaardiging, boosheid uit mbt het gedrag van haar huisbankier uit heeft hier oa ook mee te maken
Een bank die in deze economische zwar(t)e tijd, het aandurft om de stekker uit zo’n oeroud (Twents)familiebedrijf als Oad te trekken, laat zeker een bepaalde mate van lef zien ! Lef om het risico te nemen dat de naam van deze huisbank als een parasiet voor altijd verbonden blijft met het slechte nieuws van het faillissement van een van de iconen van het familiebedrijf in Nederland: OAD. Lef omdat veel vakantiegangers bij Oad ook bankieren bij de huisbank van OAD en uit protest en sympathie met OAD hun reisverzekering, bankrekening, van deze bank mogelijk kunnen gaan opzeggen. Lef omdat zij indirect tegen de gevonden ondernemende geldschieters uit Twente en de rest van Nederland durft te zeggen: `Sorry u bent niet snel genoeg en voldeed niet aan onze eisen”‘,
Het klopt dat er ook binnen het midden- en klein bedrijf soms verkeerde managementbeslissingen worden genomen en daardoor bedrijven mede ten gronde worden gericht. Volgens u als gast is er sprake vaneen jarenlange arrogantie bij de directie van Oad en een zwalkend beleid! Dit zou de werkelijke reden zijn voor de bank om de stekker eruit te trekken.
Mogelijk heeft u gelijk dat het faillissement voortkomt uit verkeerd en arrogant beleid van de Oad directie; echter u vergeet hierbij dat de gemiddelde Nederlander een bank nog vaker als meer arrogant en onbetrouwbaar kwalificeert en dat uw bank; ook al heeft zij geen staatsteun nodig gehad; grote financiƫle klappen gehad zou hebben als de Nederlandse belastingbetaler via tussenkomst van de politiek niet bereid was binnen het financiƫle stelsel om uw collega bankconcurrenten massaal staatsteun te verlenen.
Hoewel de megaboete mbt het liborschandaal niet veel te maken heeft met de plaatselijke bankenvan OAD die oa besloten hebben de stekker uit OAD te trekken is het onvermijdelijk dat deze affaire de komende jaren een (grote) rol gaat spelen bij class-actions van gedupeerde ondernemers (er is door de mega-boete miljarden aan krediet minder te vergeven), mogelijk gedupeerde bankconsumenten die net als een Amerikaanse Hypotheekbank mogelijk menen schade te hebben geleden door de Libor-affaire?
Denkt en gelooft u nu werkelijk dat deze bank overtuigend kan zijn mbt de waarom vraag van de stekker eruit bij OAD?
Het spijt me om aan aan u te moeten zeggen maar uw suggestie dat de OAD directie”het verdiend door haar arrogantie en zwalkend beleid”‘ om de stekker eruit te trekken, laat voor mij zien dat u nog niet begrepen heeft waar de huisbank van OAD en de sector waar zij onderdeel van uit maakt zich in bevind: een existentiĆ«le crises waarbij de gemiddelde Nederlander terecht zich afvraagt (op oa feesten en partijen) of het belang van de bancaire sector in deze maatschappij niet te ver overschat wordt in vergelijking met andere sectoren. Of het oordeelsvermogen binnen deze sector wel goed genoeg ontwikkeld is om excessen binnen deze sector tegen te kunnen gaan? In dit licht gezien geeft het stoppen met een oud familiebedrijf als OAD voedsel aan de gedachte dat de bank nog steeds haar plaats niet kent of wil innemen zoals duizenden klanten dit willen: dienend; vechtend, meedenkend en vergaand bereidwillig tot een compromis met haar klanten tot het bittere eind !
Heel tekenend voor de “snelle” beslissing om voor een doorstart te kiezen is , dat 3 weken VOOR de aanvraag van het faillisement het logo en naam voor het overnemend bedrijf o.l.v. de hr. Schuitemaker al in ontwikkeling waren.:o