Nostalgische ploeg demonstratie

HOLTEN – Na de geslaagde oogst dag van afgelopen zaterdag, dit ondanks de toch niet zo fraaie weersomstandigheden, zal er komende zaterdag op dezelfde plek aan het Beukenlaantje op de Hoolter Enk een nostalgische ploeg demonstratie worden georganiseerd.

Het geheel kan gezien worden als een verlengstuk op de oogst, nadat het graan geoogst is moet het stoppelland weer geploegd worden en dat zal dus zaterdag 6 augustus op traditionele wijze gebeuren. Wel is waar niet met paard en ploeg maar met oude tractoren en dito ploegen.

De vijftiger en zestiger jaren zullen aldus in beeld gebracht worden. Diverse liefhebbers  van dit oude materiaal hebben zich inmiddels al aangemeld om, met hun Hanomag , Ferguson of  Allis-Chalmers , hun kunnen te tonen.

De organisatoren verwachten in elk geval een 6 of 7 tal combinaties te mogen verwelkomen. Het zal beslist geen wedstrijd worden maar puur een demonstratie van één scharige kantel-, wentel- en handhef ploegen. Voor de echte liefhebbers van oude tractoren en landbouwwerktuigen de moeite van een bezoek zeker waard. De aanvang is om 13.30 uur en de toegang is gratis.

Reacties zijn gesloten.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. AccepteerLees meer