Nieuwe onderdelen en aangepaste finisharena tijdens Triathlon Holten 2016

HOLTEN – Holten staat vrijdag 1 en zaterdag 2 juli bol van de activiteiten tijdens de jaarlijkse triathlon. Naast internationale en nationale toptriatleten, die om de Premium European Cup Sprint Triathlon Elite en de European Cup Sprint Triathlon Junior strijden, zijn de nieuwe onderdelen Rabo Kids Triathlon en de ViveraRun toegevoegd. Het publiek beleeft het evenement dit jaar vanuit een compleet vernieuwde en ruime finisharena. De Jupiler After Race Party sluit het tweedaagse spektakel met muzikale acts van DJ Wietze en X-Static.

De 32e editie van Triathlon Holten start vrijdagavond met de Rabo Kids Triathlon. Schoolkinderen uit de groepen 6, 7 en 8 en klas 1 en 2 van het voortgezet onderwijs hebben zich massaal ingeschreven om mee te doen. Aansluitend begint de ViveraRun, een recreatieve hardloopwedstrijd van 5 en 10 km. Bezoekers zijn welkom de sporters aan te moedigen vanaf de tribunes in de arena die een geheel andere maar gezellige opzet heeft gekregen. Naast sportiviteit is er volop entertainment dat losbarst met de openingsparty van het grote festijn. De top 40 band ‘Kraakthelder’ zorgt voor een bruisende nacht en vermaakt het publiek tot middernacht.

Nieuw dit jaar is ook het feestelijke randgebeuren ‘Rawsome’ op de Smidsbelt met een lounge achtige setting en dito muziek. Zaterdagochtend is het centrum van Holten omgebouwd tot een waar triathloncircuit. Veel wereldtoppers waarderen het Holtense parcours als een goede oefening voor de aanloop naar de Olympische Spelen  2016 in Rio de Janeiro. Vanaf 10.30 strijden nationale en internationale triatleten voor de European Cups. Vervolgens starten de Age Group, Koers Oost bedrijventeams en de recreantenseries Kleentec achtste triathlon.

Aan jonge bezoekers van de Triathlon is  ook gedacht. Speciaal voor kinderen heeft Stichting Triathlon Holten zaterdag 2 juli een MCDonalds/JVpro kinderstraat op de parkeerplaats van AlbertHeijn ingericht met verschillende speeltoestellen, een schminkhoek, gratis popcorn en suikerspinnen. Tijdens de wedstrijden op zaterdag kan men terecht op de Sport- en promotiemarkt waar sponsoren hun producten presenteren. Nadat alle triatleten van de achtste afstand zijn binnengehaald barst de Jupiler After Race Party los met gezellige muzikale acts van DJ Wietze en X-Static.

Elk jaar is de triathlon een fantastisch spektakel in een landelijke omgeving waarbij het zwemonderdeel start in de Domelaar, het fietsparcours over de Holterberg loopt en het looproute door het centrum van Holten. Voor actuele informatie en het volledige programma check http://www.triathlonholten.nl en de Facebookpagina.

Reacties zijn gesloten.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. AccepteerLees meer