Nederlandse Lange Afstandstitel voor Sterre Mooiweer

HOLTEN – De 17-jarige zwemster Sterre Mooiweer heeft dit zwemseizoen de Nederlandse titel behaald in het Lange Afstandscircuit. In het combinatieklassement van de 200 en 400 meter wisselslag en 800, 1500 en 2000 meter vrije slag wist zij de concurrentie bij de Dames Senioren achter zich te houden. Sinds vorig seizoen komt Sterre uit voor Hoofdklasser De Dinkel uit Denekamp, waar zij dagelijks traint onder Linda Huisjes-v.d. Berg en Mathijs Ottink.

Er waren dit seizoen meer successen voor de Holtense zwemster. Zo wist zij afgelopen weekend in Amsterdam in de strijd om de landstitel in de nationale competitie met haar ploeg heel knap de tweede plaats te veroveren achter PSV uit Eindhoven. De daar gezwommen estafettes waren tevens Nederlandse Kampioenschapsestafettes en daar zwom zij met haar ploeggenoten op de 4×100 wisselslag naar zilver en behaalde brons op de 4×200 en 4×100 vrije slag.

Op de afgelopen Open Nederlandse Kampioenschappen in Eindhoven kwam ze individueel tot meerdere top 10 klasseringen bij de dames Senioren Open, waarbij de 4e plek van Nederland op de 200 rug een uitstekende prestatie was. Daarnaast behaalde zij dit seizoen 16 Overijsselse titels bij de senioren op zowel de korte- als langebaankampioenschappen en won zij bij het grote internationale Pfingstschwimmfesttoernooi in Nordhorn (Duitsand) voor de 4e achtereenvolgende keer de prestigieuze Delfinoh Rückenpokal voor de beste rugslagzwemster van het toernooi.

Reacties zijn gesloten.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. AccepteerLees meer