Muzikale verrassingen tijdens kermis

HOLTEN – Van donderdag 25 juli tot en met zondag 28 juli is de jaarlijkse Kermis weer in Holten. Bezoekers kunnen zich in de Dorpsstraat en op de Smidsbelt uitleven in verschillende kermisattracties, maar dit jaar is er meer te beleven!

De Keun, De Kelder van Catan, ’t Klavier en Carnavalsvereniging De Fienpreuvers hebben de handen ineen geslagen en richten tijdens de kermisdagen een deel van de Dorpstraat in als Horecastraat, compleet met podium waarop diverse bands hun muziek ten gehore zullen brengen.

De kermis biedt ook dit jaar weer vermaak voor jong en oud. Er zijn attracties voor de allerkleinsten, zoals een draaimolen en ballen gooien. Maar ook de oudere jeugd zal zich prima vermaken. Zij kunnen hun adrenalineniveau verhogen in de botsauto’s en op een “bank” die in rap tempo heen en weer gaat. Zin om uw geluk te beproeven? Dan zijn de grijpkasten een leuk tijdverdrijf. Probeer maar eens met een paar pogingen zo’n mooie knuffelbeer te grijpen. Zin in een zoete traktatie? Ook die zijn voorhanden. Er is een oliebollenkraam en er zijn suikerspinnen te koop.

Een deel van de Dorpsstraat wordt door een aantal horecaondernemers in samenwerking met de Fienpreuvers omgetoverd tot een ware Horecastraat. In een gezellige tent worden picknicktafels en banken geplaatst en zijn er versnaperingen te koop. Onder het genot van een hapje en een drankje kunt u op donderdagavond vanaf 20.00 uur genieten van de muziek van onder andere de band “Brood op de Plank”.

Brood op de Plank is begonnen als project van Ron Hulleman en Anno’63 Keestra met de bedoeling een optreden te verzorgen van de belangrijkste nummers van Herman Brood. Saturday Night, Never Be Clever, Dope Sucks en Rock&Roll Junkie: om er maar eens een paar te noemen. Het project kwam in een stroomversnelling toen koninginnenacht 2013 zich aandiende. Er werd met veel succes opgetreden bij ’t Klavier. De voortzetting volgt nu op de Holter kermis. De band bestaat uit oude rotten Ron Hulleman (zang) en Anno’63 Keestra (gitaar), jong talent Ruben Haneveld (gitaar) en top-musici Dirk Jan van Zon (bas) en Marcel Oosterkamp (drums).

Op vrijdag betreden om 20.00 uur Herco en Hein het podium. Deze band uit Ruurlo staat garant voor een echt Rock & Roll feestje. Zaterdagmiddag is er de mogelijkheid om in de Horecastraat een kaartje te leggen. Vanaf 14.00 uur kunt u klaverjassen. U kunt zich met een team van vier personen in de tent inschrijven. De zaterdagavond is gereserveerd voor de coverband Reflexxion. Op de slotdag draait Bert Steunenberg van 12.00 tot 18.00 uur letterlijk en figuurlijk plaatjes tijdens de Vinyl Party. Kortom: dit jaar valt er op de Kermis in Holten genoeg te beleven!

De kermis start dagelijks om half 2 ’s middags en is op donderdag tot 23.00 uur open, vrijdag en zaterdag tot twaalf uur ’s nachts en zondag tot 18.00 uur. Zondag is het bovendien eurodag. Alle draaiende attracties kosten dan één euro. De horecaversnaperingen betaalt u met de welbekende Keunemunten.

…………………………………………………………….

Meer informatie? Neem contact op met de heer J.H. ten Velde, voorzitter Holtense Handelsvereniging: [email protected]

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.