Mooi weer en goede sfeer bij AA Drink clinic dag

0

HOLTEN – Nog drie weken en dan staat Holten in het teken van de triathlon. De deelnemers zijn er echter al langer mee bezig. Ze zijn volop bezig met de voorbereidingen.

Afgelopen zaterdag (8 juni) kregen ze daarbij professionele begeleiding van het Nederlandse Pro Triathlon team met Rachel Klamer. Restaurant & Hotel Hoog Holten vormde daarbij het decor.

Ruim vijftig deelnemers gaven zich op. Het thema van de dag was ‘de perfecte wissel’. Eric van der Linden, coach van het Pro Triathlon team: “Veel atleten doen hun uiterste best om bijvoorbeeld hun looptijd met een minuut te verbeteren door heel veel te trainen. Ze vergeten vaak dat er bij de wissel ook veel tijd te winnen is”.

De perfecte wissel in de praktijk
De wisseltips werden niet alleen gegeven, ze werden ook meteen in de praktijk gebracht. Van de manier waarop de fiets wordt geplaatst in het rek, tot het bevestigen van elastiekjes aan je schoenen en het vastzetten van je zonnebril in je helm. Onder begeleiding fietsten de deelnemers over de Holterberg en liepen ze vervolgens een korte route. Onderweg werden de deelnemers van individuele tips voorzien. Een training op maat dus.

Voedingstips
Daarnaast kregen de deelnemers tips van voedingsdeskundige Henk-Jan Koershuis. Zo is het bijvoorbeeld goed om de dag voor de triathlon veel te drinken, pasta te eten en vooral ook rust te houden.

De AA Drink clinic dag werd afgesloten met een heerlijke lunch.

Studio Sport
Deze week was er nog meer goed nieuws te melden: de NOS gaat in de uitzending van 29 juni aandacht besteden aan de Triathlon Holten.

Op de hoogte blijven
Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Neem dan een kijkje op http://www.triathlonholten.nl en/of volg ons op Twitter (www.twitter.com/triathlonholten) of Facebook (www.facebook.com/triathlonholten)

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.