Jongens Haarschool houden zich staande tijdens NK Schoolhandbal

0

HOLTEN –  – Als de regionale schoolhandbal-kampioenschappen achter de rug zijn, dan kan de strijd om het Nederlands Kampioenschap weer losbarsten.

De regiokampioenen van zowel de jongens als de meisjes gingen afgelopen zaterdag vanaf 9.30 de sportieve schoolstrijd met elkaar aan in sporthallen te Emmen en Emmercompascuum.

De Haarschooljongens uit groep acht stonden om 7.15 uur gereed voor vertrek.

Door de Haarschool was er een touringcar geregeld, die volstroomde met meereizende ouders, klasgenootjes en het schoolhoofd J. Bult . De bus werd bestuurd door een vader van één van de jongens uit groep acht.

Met tromgeroffel, toeters en fraaie spandoeken in de kleuren ” witte broek en groene trui, dat zijn de Haarschoollui….”, streken de supporters uit Holten neer op de tribunes in de Sporthal van Emmercompascuum.

Tijdens de eerste wedstrijd moesten de jongens nog in het spel komen. Pas in de laatste minuut viel de gelijkmakende treffer van de tegenstander 1-1. Helaas gingen er ook twee wedstrijden verloren. Met name de ploeg uit Den Haag, allen voorzien van kniebeschermers, beschikten over veel handbaltalent. Ze wonnen alle vijf de wedstrijden en plaatsten zich met gemak in de halve finale.

Toch bleef het spannend. De jongens uit Holten hielden zich staande en kregen de handbalcapriolen steeds meer onder de knie. Het samenspel werd steeds aantrekkelijker en het doelnet werd vaker geraakt. Tegen Oost- Brabant werd gewonnen 4-2 en ook voor Groningen was de ploeg uit Holten te sterk. Ondanks de flinke overwinning 6-2 eindigde hier het fantastische handbalavontuur. Er zat net geen halve finale in. De voornamelijk voetballende en hockeyende strijders van de Haarschool hebben op wilskracht en sportiviteit, de provincie Overijssel fantastisch vertegenwoordigd.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.