Mintonette organiseert volledige thuisronde CMV jeugd

HOLTEN – De CMV jeugd speelt een iets andere competitie dan de rest van de jeugd en senioren. Deze jongelingen spelen minder regelmatig maar dan wel meteen twee wedstrijden. Om de zoveel tijd organiseert een vereniging een volledige thuisronde en deze keer was volleybal vereniging Mintonette aan de beurt. Een gigantische mierenhoop van enthousiaste volleyballertjes, coaches, ouders, familie en organisatie namen zaterdag 3 oktober jl. een volledige ochtend bezit van sporthal ’t Mossink.

Zes velden, waar er normaal drie liggen maken het alleen al een genot om te kijken naar wat er overal gebeurt. Overal is wel wat te zien. Wat ook heel mooi om te zien is, als je rondkijkt, is de opbouw zoals de NEVOBO het CMV programma in elkaar heeft gezet. Onze jeugd deed het fantastisch!

Voor onze CMV 2 speelsters is het dit jaar een stukje moeilijker geworden. Opslaan is er bij gekomen en toets-en-vang zijn echt nieuwe facetten. Toets-en-vang, onderhandsspelen en dan de bal vangen, levert grote winst want alle spelers mogen dan weer in het veld waar nu bij drie vangballen er eentje terug mag (bij CMV 1 is elke vangbal een speler weer terug in het veld). De meiden hebben er lol in!

CMV 5 blijft maar doorgroeien. Na een voorwaartse of achterwaartse set-up proberen de spelers de bal bovenhands, onderarms of met een slag uit stand over het net, bij de tegenstander in het veld, op de grond te spelen. Het streven moet zijn de bal in drie keer te spelen. Nog één niveau en dan is deze groep klaar voor de stap naar de C!

Zoals gezegd, overal is wat te zien. De oplettende kijker heeft niet alleen gezien dat alle jeugd dit jaar ook in het nieuwe Mintonette tenue speelt maar ook dat er een sponsor op de rug staat. Die sponsor … zijn de Mintonette leden zelf via Sponsorkliks.

De ochtend verliep vlekkeloos met de hulp van vele jeugdleden die aanwezig waren als scheidsrechter en teller. Het was wederom een mooie uitvoering van de Mintonette slogan “Samen sportief”.

Reacties zijn gesloten.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. AccepteerLees meer