Mintonette Heren 1 nestelt zich verdiend in de middenmoot

HOLTEN – Afgelopen vrijdag speelde het eerste heren team van Mintonette een belangrijke wedstrijd tegen het vijfde team van Apollo. Hoewel beide teams zich ontworsteld hebben van de laatste twee plekken stonden ze nog niet voldoende veilig.

Volgens de statistieken een zware wedstrijd dat meteen zichtbaar werd in de eerste set. De langere en jongere spelers uit Borne liepen regelmatig gemakkelijk weg met gaten van 4 tot 6 punten. Met moeite lukte het de Mintonette spelers om dan weer bij te komen maar de buitenaanval van Apollo was sterk. Het Holtense blok kreeg geen grip en de aansluiting vanuit de verdediging was daardoor moeilijk. Mintonette bleef rustig, geen onvertogen woord maar juist het omgekeerde. Door onderlinge aanmoedigingen en overleg over spelsituaties werd het team langzaam stabieler.

Met veel krachtsinspanning werd wederom teruggevochten naar een stand van 21 gelijk. Het blok kreeg langzaam vat op de buitenaanval en de verdediging kreeg daardoor de kans om ballen beter in het spel te brengen. Voor het eerst namen de Holtenaren een kleine voorsprong. De eigen aanval was de hele set al krachtig en zette de tegenstander zover onder druk dat daardoor alleen de sterke buitenaanval bereikt werd; hier begon het eigen blok steeds meer vat te krijgen maar Apollo wist terug te komen tot 23. Op het een na laatste punt was het blok aan Holtense kant de scherprechter en een tactisch gespeelde bal in het middengat zorgde dat de set gewonnen werd door het thuisteam (25-23).

Het leek wel of het team uit Borne mentaal geknakt was of was het toch Mintonette die steeds beter ging spelen? De buitenaanval van de tegenstander verloor kracht, de middenaanval werd helemaal niet gezocht. Het thuisteam stond steeds vaker op de juiste plekken, servicebeurten werden series en de aanval werd continu afgewisseld over alle zes posities. De tweede set werd nog enige tegenstand geboden door Apollo (25-20) maar de derde en vierde set waren duidelijk voor Mintonette (25-17 en 25-18).

Met deze duidelijke winst nestelen de heren zich in de middenmoot. De trend van de afgelopen weken met veel spelplezier is positief voor de groei. Wilt u ook eens meespelen? De heren teams trainen op dinsdagavond van 20:30 tot 22:00 in de sporthal.

Reacties zijn gesloten.