Masterclass Creatief Denken in Holten

0

Creative Professional Erik op ten Berg verzorgt masterclass

HOLTEN – Op donderdag 8 december 2011 komt ‘creative professional’ Erik op ten Berg naar De Swarte Ruijter in Holten om een masterclass Creatief Denken te verzorgen. Erik is verbonden aan het International Center for Studies in Creativity (ICSC) in Buffalo waar hij deelneemt aan het 2-jarige “Master Degree Program Creativity and Change Leadership”. Ook werkt hij al jaren voor het Centrum voor de Ontwikkeling van het Creatief Denken (COCD). Zijn ruime ervaring met een grote diversiteit aan brainstorms draagt hij uit in zijn workshops en trainingen. 

In België vindt deze week het Creativity World Forum plaats met zo’n 2000 deelnemers, waar Erik één van de sprekers is. Volgende week zal de directeur van het ICSC, Gerard Puccio, in Nederland zijn. Ook dan zal Erik acte de présence geven.

Deze masterclass is een initiatief van Ingrid van Thiel, MICE Support, uit Holten. MICE Support organiseert zakelijke bijeenkomsten met inhoud en is bijzonder verheugd dat Erik zijn toezegging voor het verzorgen van deze masterclass heeft gedaan.

Snel tot betere ideeën komen

De masterclass is bedoeld voor iedereen die snel tot betere ideeën wil komen. In één dag leer je hoe je creatieve denkvermogens kunt gebruiken om tot betere ideeën, grensverleggende oplossingen en originele benaderingen te komen. Deze zijn bruikbaar om goede oplossingen op moeilijke vragen te vinden, om een project eens vanuit een andere invalshoek te benaderen en om collega’s en klanten te verleiden tot nieuwe inzichten. In het programma is voldoende ruimte voor de inbreng van eigen thema’s. De hele dag door krijg je bovendien allerlei tips hoe je brainstormsessies kunt leiden.

Denken met een bochtje

Creatief denken is denken met een bochtje. Iedereen heeft voldoende aanleg om tot creatieve oplossingen te komen. Alleen weten we dit niet altijd goed te gebruiken op het juiste moment. Een idee is soms dichterbij dan je denkt. Bij creativiteit gaat het om het bedenken van oplossingen die zowel origineel als nuttig zijn. Hierbij is het de kunst om het oordeel uit te stellen en te zoeken naar veel meer oplossingen dan alleen de voor de hand liggende. In deze actieve masterclass ga je aan de slag met veel praktische oefeningen en denktechnieken.  
 

Voor meer informatie en aanmelden http://www.micesupport.nl

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.