Maak iemand blij in de Week van de Ontmoeting

HOLTEN – Van 22 september t/m 1oktober is de Week van de Ontmoeting. Een week waarin speciale aandacht wordt gevraagd voor alle mensen die zich regelmatig  alleen voelen staan. Mensen die niet zo vaak bezoek krijgen en die weinig gezelligheid om zich heen ervaren. Niet voor iedereen is het vanzelfsprekend  familie te hebben of een grote vriendenkring. Ontelbaar veel mensen in Nederland , jong én oud, voelen zich regelmatig eenzaam. Het gaat daarbij beslist niet alleen om ouderen die van steeds meer leeftijdsgenoten afscheid moeten nemen, maar ook  jongeren die het moeilijk vinden (nieuwe) contacten aan te gaan. Ook kan het zijn dat er bijvoorbeeld intensieve zorg voor een familielid is of dat men nieuw in de gemeente is komen wonen.

Na het succes van vorig jaar hebben een aantal organisaties in Rijssen-Holten opnieuw de handen ineen geslagen om deze mensen een hart onder de riem te steken. Stichting Vrijwillige Thuiszorg Overijssel, Mantelzorghulp Rijssen, Rode Kruis en ViaVie Welzijn roepen alle  inwoners van Rijssen en Holten op om donderdag 29 of vrijdag 30 september a.s.  met twee  gebakjes op bezoek  te gaan bij iemand die wel wat extra aandacht kan en wil gebruiken.

Ook u  kent waarschijnlijk  in uw eigen straat of buurt wel iemand die zo’n bezoekje fijn zou vinden. Misschien heeft het al wel eens door uw hoofd gespeeld  een keer op bezoek te gaan bij de betreffende persoon, maar is het er gewoon nooit van gekomen. Wij nodigen u uit om dan nu deze stap daadwerkelijk te zetten. U kunt zich tot uiterlijk woensdag 21 september a.s.  telefonisch of schriftelijk aanmelden bij  ViaVie Welzijn via telefoonnummer 0548-362755 of [email protected].
Het aanmelden is noodzakelijk i.v.m. het bestellen van het gebak. In Holten kan het gebak op donderdag 29 of vrijdag 30 september worden afgehaald bij bakker Nijkamp, in Rijssen kan dit bij Bakkerij Render.
Het is wel de bedoeling dat aan de te bezoeken persoon vooraf wordt gevraagd of hij/zij het op prijs stelt dat u met gebak op koffievisite komt. Als u het moeilijk vindt dit te vragen, heeft ViaVie Welzijn een voorbeeldtekst, die u hierbij gebruiken kunt.

Vindt u het moeilijk om alléén te gaan, maar durft  u wel samen met iemand anders de stap te zetten, dan kan dat ook. Geef in dat geval wel duidelijk aan dat er dan 3 gebakjes besteld moeten worden. En kunt u werkelijk niemand in uw directe omgeving bedenken, maar wilt u wel iemand bezoeken, meldt u zich dan toch aan voor deze actie. Wij zoeken dan iemand voor u die u kunt gaan bezoeken. Hoe de actie precies werkt kunt u vinden op http://www.viaviewelzijn.nl
De gebakjesactie wordt mede mogelijk gemaakt dankzij bijdragen van Bakker Nijkamp, Bakkerij Render en het Hedifonds.

Noot voor de redactie: voor meer informatie kunt u contact opnemen met Janny Broekhuis van de Vrijwillige Thuiszorg, 0548 638 830 / [email protected]
Bereikbaar op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag tijdens kantooruren.
Onderschrift foto: Bakker Nijkamp, Holten heeft het gebakje voor u klaar staan.

Reacties zijn gesloten.