Lustrumconcert Amazing

0

HOLTEN – Zaterdagavond 22 november verzorgt Amazing vanaf 20.00 uur haar vierde lustrumconcert in het Kulturhus van Holten. Zij brengt een voor Holten grotendeels nieuw repertoire ten gehore onder leiding van hun nieuwe dirigent Nyanda van Dijk. Naast nummers met het voltallige koor worden er ook nummers in een kleinere bezetting gezongen.

Amazing heeft al een paar jaar niet meer opgetreden in Holten. Het koor heeft wel elders meegewerkt aan concerten en is in mei een paar dagen naar Finland geweest. Satu Pajunen, een van de huidige Amazingers, is van origine Finse en zij heeft met haar contacten gezorgd voor deelname aan een festival en diverse andere optredens. ‘We kregen erg veel waardering voor onze bijdrage, maar vooral het zingen van twee Scandinavische liederen werd hogelijk gewaardeerd’ vertelt Satu. ‘Vooral de meer invoelende en zachte klank van de liederen maakte indruk. Deze Finse reis was de laatste reis die dirigent Tom Grondman meemaakte. Hij wilde meer tijd voor andere zaken en dat ging ten koste van de Amazingavond. Het koor blijft wel de arrangementen die Tom voor hen maakte en waarin veel variatie zit wat betreft melodie- en ondersteuningspartij, zingen

Tom is opgevolgd door Nyanda van Dijk, een jonge en net afgestudeerde dirigente van de BALK- opleiding in Utrecht. Daarvoor heeft zij bij ArteZ de studie voor singer-songwriter gedaan. Het bestuur en zij hebben er samen voor gekozen om het lustrumconcert, dat al gepland was voor 22 november, gewoon door te laten gaan. “Veel repertoire dat we hebben ingestudeerd voor Finland is voor Holten nog nieuw. Die stukken vormen de basis voor dit concert, aangevuld met duetten, een muzikale sketch en een solo van de nieuwe dirigent. Voor Nyanda is dat een goede kans om eerst vooral muzikaal met ons te gaan werken” zegt voorzitter Jacques Heijnders. “Wij hebben met Nyanda als opvolger van Tom ook gekozen voor een dirigent met andere accenten omdat wij meer aan dynamiek, expressie, inlevingsvermogen en muzikaliteit wilden gaan werken.”

Tot nog toe bevalt de samenwerking beide partijen heel goed. “Ik merk wel dat ze wat moeten wennen aan mijn inzingoefeningen” zegt Nyanda “en ik ben geloof ik ook strenger dan Tom was. Maar als je veel a capella wilt zingen dan moet het ook allemaal scherp passen”. Zij is het eens met Jacques Heijnders dat het een goede keus was om eerst met bij het koor bekend repertoire te werken. Na het concert komen de nieuwe nummers wel.

Beiden zien uit naar het lustrumconcert. Er is gekozen voor een afwisselend repertoire waarin naast het voltallige koor ook regelmatig ruimte is voor een duo, trio of kleiner koortje. Traditiegetrouw zingt Amazing een groot deel van de nummers a capella en de andere nummers met louter pianobegeleiding. Dit keer zit Dries Banierink achter de piano. Kaarten voor het Amazingconcert van zaterdag 22 november in het Kulturhus zijn verkrijgbaar via http://www.kulturhusholten.nl of bij de Holtense bibliotheek.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.