Luisterend oor omwonenden Z’tracé

0

HOLTEN – De Groep Zilverzandtracé en de bewoners van Kol-Noord, verwijten de gemeenteraad dat ze geen oor hebben richting de eigen bevolking en alleen ‘hun eigen belangen door wil drukken’. Een luisterend oor vinden ze wel bij de Raad van State, waar ze woensdag 9 juni opnieuw hun verhaal mogen vertellen.

Aad Bogers en Dick van der Torre hebben hierover een open brief naar de gemeente gestuurd. Ze schilderen hierin de gemeenteraad af als een ‘stel amateurs’ met een dubbele verkeersagenda.
De raad zou alleen maar oog hebben voor de realisatie van het Zilverzandtracé als de enige oplossing voor het verkeersprobleem in het winkelcentrum van Holten. En zou hierbij niet naar alternatieven van omwonenden willen kijken.

Dit in tegenstelling tot de Raad van State die, volgens Bogers en Van der Torre, de bewoners wel serieus neemt. Op 2 juni 2009 mochten ze hun verhaal al vertellen. Daarna vond een uitgebreid gesprek plaats op 27 augustus. En nu zijn ze opnieuw uitgenodigd in Den Haag om hun verhaal op 9 juni te komen toelichten.

"Onze kansen stijgen en de gemeente zal zich grote zorgen dienen te maken", benadrukt Van der Torre in de brief. "Hoe het beroep bij de Raad van State ook zal uitpakken, we hebben in ieder geval een passend gehoor gekregen. Het zorgvuldig handelen staat in schril contrast met de arrogant aandoende manier waarop de gemeente denkt de bewoners te kunnen afschepen en zelfs niet eens een discussie met hen aan wilde gaan om naar een redelijk alternatief te willen kijken."
(bron west twente)

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.