Levensgevaarlijke kruisingen buitengebied Rijssen-Holten

0
HOLTEN – De VVD afdeling Rijssen-Holten maakt zich grote zorgen om de vele onveilige verkeerssituaties in haar gemeente. Fractielid Gerda Wibbelink is daarover helder: “Wij willen best een keer slikken als het om materiële zaken gaat onder het mom, als het kalf verdronken is dempt men de put, maar als het om mensenlevens gaat worden we fel”. 
 
“Als je rondrijdt in het buitengebied van onze gemeente en de reacties van de bewoners beluistert dan hoor je dat er op dit punt een grote zorg uitspreekt. De bermverharding aanpak staat stil, verlichting op kruisingen worden minder en de onoverzichtelijkheid op diverse kruisingen is buitengewoon zorgelijk”, aldus de VVD’ster.

Als voorbeeld noemt de nog immer strijdbare Wibbelink, de meest in het oog springende gevaarlijke kruispunten op de Beuserbergerweg met de Langstraat of Evertjesweg in Holten. Jaarlijks vinden er meerdere ongevallen plaats met al dan niet lichamelijk letsel en vele malen is er sprake van een bijna ongeval. Wibbelink constateert dat er in het buitengebied meerdere kruisingen zijn waar te nemen, waar de nodige ingrijpende maatregelen gewenst zijn: “De introductie van 60 km zones lijkt een excuus om aan het buitengebied geen extra aandacht te hoeven besteden, maar daar zijn we er niet mee.”

De VVD Rijssen-Holten wil daarom dat er een inventarisatie plaatsvindt van alle kruisingen met een verhoogd risico en verwacht van het gemeentebestuur dat de problemen zichtbaar opgelost worden. De VVD komt dan ook graag in contact met inwoners uit haar gemeente die gevaarlijke kruisingen of andere punten willen melden of op dit artikel willen reageren. U kunt ons bereiken via [email protected]gmail.com .

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. AccepteerLees meer