Kulturhus klaar voor opening

0

HOLTEN – Het Kulturhus draait inmiddels op volle toeren. Het gebouw is opgeleverd, maar er moet nog een hoop gebeuren zegt Stichting voorzitter Flip Buurmeijer.

Het schort nog aan meubels en andere aankleding. Hiervoor heeft de stichting Kulturhus het Oranjefonds aangesproken. Het Oranje Fonds bevordert namelijk betrokkenheid in de samenleving. Zij stelden een bedrag van maar liefst 60.000 Euro beschikbaar.

Ook het Rabo Projectenfonds werd aangesproken en via deze weg kwam er nog eens 20.000 Euro bij. De bedragen bij elkaar opgeteld is voldoende om de benodigde inventaris mee te betalen. Inmiddels is een deel al aangeschaft. Deze aanschaf is excl. de Nagelhoutzaal. Zij moeten zelf voor hun inrichting zorgen.
Alles draait om geld, en zo heeft de stichting een plan bedacht om extra inkomsten te genereren. Men kan een ruimte sponseren door er een naam aan te koppelen. Zo draagt de theaterzaal de naam van Achmea.  Er zijn nog een aantal ruimtes vrij van naam, maar de stichting hoopt deze zo spoedig mogelijk in te vullen. U kunt nog reageren…

Naast de sponsoring van de Triathlon heeft Countis ook een bedrag voor het Kulturhus beschikbaar gesteld.

15 Oktober is de officiële opening. Naast dat er vele sprekers zullen zijn, zoals de burgemeester, zal er ook een symposium worden gehouden. Deze heeft als thema: ‘De vitalisering van het platteland’ Hierbij worden Holtenaren opgeroepen om hier aan deel te nemen. Men kan zich nog hiervoor opgeven. Er is een ronde tafel gesprek over dit thema welke zal worden ingeleid door dhr. Benschop en wordt geleid door Bert Wijfjes (van RTV Oost). Hierna volgt een receptie in het theater. Deze zal worden geopend door B&W. Er is plaats voor 220 personen.

s’avonds zullen er verschillende optredens zijn. De Hoolter Deerns en andere koren zullen zich van hun beste kant laten horen.

Donderdag zal een 1e theatervoorsteling in de Achmea-zaal worden gehouden . Gespeeld door allemaal Holtenaren en de groep Enge buren. Vrijdag is de 2e voorstelling en voor belangstellenden in is het belangrijk op tijd een kaartje te regelen, want vol is vol. (max. 220 personen).

Zaterdag is er open huis waarin alle participanten zich zullen presenteren. Er is een talentenjachtfinale van ‘Holten’s got Talent’.

Zondag wordt er een  koffieconcert gehouden door Diet Gerritsen (Fenna uit jonge leu en oale groond). Aansluitend een late brunch georganiseerd door stichting SoCuWe. ’s Middags is er 2 maal een filmvoorstelling. 1 Keer voor ouderen en 1 keer voor jongeren.

Het openingsprogramma wordt gefinancierd door de Gemeente en Provincie.

Deze week zal e.e.a. te lezen zijn in de speciale openingskrant van het Kulturhus, dus let op uw brievenbus.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.