Topdag voor de veiling en boekenmarkt Holten

2

HOLTEN – De 13e veiling en boekenmarkt op zaterdag 2 oktober heeft netto € 19.500 opgebracht. Weer € 100,– meer dan vorig jaar, toen het al een topjaar was. Een fantastisch resultaat !!  Een mooie aanvulling om het doel “Inrichting Ned. Hervormde kerk en consistorie" gerealiseerd te krijgen.

Door de lichte motregen ’s morgens hadden de mensen thuis toch niets te doen, kwamen iets later uit bed, zodat je  tussen 10.00-12.30 uur wel over de koppen kon lopen. Echt druk!  Vrijdag werd met zo’n 30 vrijwilligers de tenten (500 m2) opgezet en alles volledig ingedeeld.

Een bijna helse klus want de aanvoer was weer enorm. Na een rustige nacht (dankzij  de bewaking) was het al merkbaar dat het een drukke dag zou worden. Een van onze bekende koper melde zich al om 6.00 uur voor de rommelmarkt. Dat de organisatie ook dit jaar weer perfect geregeld was kon je horen en merken van het “winkelend “ publiek. 

Alle activiteiten waren overdekt en alles was keurig gesorteerd. Het werk van de  vrijwilligers werd de gehele dag ruim beloond. De ongedwongenheid onder de kopers, de rust onder de vrijwilligers maakte het dat de dag in een ontspannen sfeer verliep.

Bij de boekenmarkt stonden alweer tientallen mensen voor de opening te popelen om naar binnen te mogen . De animo voor de boeken lijkt wel niet te stuiten. De kracht van de boekenmarkt is dan ook de keurig gesorteerde boeken op soort en auteur. De enthousiaste kopers waren goed voor  € 4900 opbrengst.  Holten staat al enkele jaren op de agenda van iedere handelaar en dat zegt veel over de kwaliteit van de boekenmarkt. 

De veiling  trok zoals altijd wel  bijzondere aandacht. Een ruime sortering met goede kwaliteit gaf veel kooplustigen. Veilingmeester , de heer Johan Kruik had vanaf het begin de snelheid er goed in. De algemene kwaliteit was dit jaar goed. Bijzonder dat elk jaar zoveel mooie artikelen worden ingeleverd.  Alle stukken werden verkocht. Volgens de handelaren waren de prijzen soms hoog te noemen. Toch kon je al spekkoper zijn Soms was je echt spekkoper, want een schitterende hoekkast voor € 2,–  zijn toch prijzen waar zelfs Marktplaats niet tegen op kan. Dat het de kerk wel werd gegund zag je o.a bij de verkoop van bloemstukken. Deze prijzen lagen tussen € 30 en € 50,–. Een kruiwagen en een pentekening gingen weg voor  €100,– resp. € 210,–

Er was ook dit jaar weer een duidelijke scheiding aangebracht tussen veiling en rommelmarkt. De rommelmarkt liep dit jaar ook weer dankzij onze topverkopers bijzonder goed . Voor een appel en een ei trof je hier leuke hebbedingetjes. Bijzonder in trek waren diverse leuke bankstellen en kasten.

En dan de verloting: tientallen kilometers werden door 70 vrijwilligers afgelegd om alle 5500 loten te verkopen.

Dit jaar konden diverse straten niet meer bezocht worden omdat alles uitverkocht was ver voor de sluitingsdatum. 

Met meer dan 60 vrijwilligers en een organisatiecommissie van 9 personen lukte  het om ook nu weer een dag te organiseren waar voor ieder wat wils is. Want naast een loterij,  veiling en boekenmarkt hebben de Hervormde vrouwengroepen  er ook voor gezorgd dat er 3500 (!) oliebollen en een niet te tellen hoeveelheid broodjes hamburger  werden verkocht. De schitterende bloemenparade (veiling, prijzen) werd verzorgd door de werkgroep Liturgisch bloemschikken . Veel bedrijven en verenigingen boden kosteloos hun diensten aan. Waar kom je dit nog tegen. Juist, in Holten !!

In de kerk werden de spelletjes (sjoelen, enveloppe trekken) verzorgd door het kerkkoor en Campanella.  De dag werd afgesloten met een warm buffet  voor een ieder die om 19.30 uur nog aanwezig waren (45 personen !).  

Een sfeerverslag (in beeld) is te bekijken op http://www.kerkpleinholten.nl

De organisatie bedankt dan ook, de inbrengers, de kopers en de vrijwilligers die hebben bijgedragen tot dit schitterend eindresultaat.

Veilingcommissie Holten 

2 Reacties
  1. Kerkpleinholten.nl zegt

    Foto´s boekenmarkt te bekijken op http://www.kerkpleinholten.nl

  2. Kerkpleinholten.nl zegt

    Foto´s boekenmarkt te bekijken op http://www.kerkpleinholten.nl

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.