Kerstvaria bij Dondertman

0

HOLTEN – Voor alweer de vierde achtereenvolgende maal verzorgt Kinderboerderij Dondertman het evenement Kerstvaria. Ditmaal zelfs tweemaal: vrijdag 23 december van 18.00 – 21.00 uur en maandag 26 december van 12.00 – 18.00 uur. Kerstvaria is een evenement voor het hele gezin met een grote verscheidenheid aan onderdelen, variërend van de kerststal tot en met sledehondenritten op Tweede Kerstdag.
Donateurs hebben gratis toegang, individuele bezoekers betalen de normale entreeprijs van € 2 (vanaf 2 jaar). Wie nog geen donateur is en dat alsnog wil worden, kan zich voor €10 inschrijfgeld aanmelden bij de kassa. Kerstvaria is dan direct vrij toegankelijk en de kaart blijft geldig tot april 2012. Voor sommige onderdelen van het evenement wordt een (bescheiden) vergoeding gevraagd. Er is ruime gratis parkeergelegenheid en het gehele terrein is geschikt voor rolstoelgebruikers.

Na tien jaar lang succes met de Levende Kerststal werd eind 2007 een punt gezet achter dit veelomvattende evenement. Het vergde dusdanig veel voorbereiding, tijd en mankracht dat er bewust voor werd gekozen om op het hoogtepunt te stoppen. Sindsdien komt Dondertman met Kerstvaria, een veelomvattend evenement dat inmiddels flinke populariteit geniet.

Kerstvaria biedt de bezoeker een mix van een kerst- en winterfair. In tegenstelling tot vorig jaar in het bos, heeft de kerststal thans een plek op het terras bij het Boshuus. Compleet met Jozef, Maria en de kribbe met het kind. Ook de wijzen en engel Gabriël zijn vertegenwoordigd en in de stal lopen een paar schapen. Direct ernaast hebben de os en de ezel een plekje.

Bezinning
Bij het invallen van de duisternis is het bos achter op het kinderboerderijterrein als vanouds sfeervol verlicht met kaarsen. Een telkens weer indrukwekkend tafereel en voor velen wellicht een moment van bezinning in deze drukke en zorgelijke tijd. Verder is er gezellige live muziek met op Tweede Kerstdag vanaf 13.30 uur de Hoolter Korhanen, kunnen kinderen in de knuffelwei met de kerstman mee voor een ritje in zijn arrenslee en maandag 26 december (Tweede Kerstdag) is Dogs Pride uit Nijverdal te gast met sledehonden in de weide achter de grote kapschuur. Het Dogs Pride Team verzorgt er indrukwekkende demonstraties met de husky’s, waarbij snelheid troef is. Tijdens de pauzes is het toegestaan bij de honden te kijken, maar in tegenstelling tot eerdere berichtgeving is het niet mogelijk dat kinderen voor een rit in de slee mee mogen.

Daarentegen mogen ze wel volop zelf aan de slag op het terras bij het Boshuus. Onder het toeziend oog van een van de vrijwilligers van Dondertman mogen ze er voor een bescheiden bedragje boven een houtvuur broodjes (af)bakken. Met boter en suiker erop een ware lekkernij! Op datzelfde terras biedt een sfeervol ingerichte tent onderdak aan een bescheiden kerstmarkt met een keur aan (kerst-)artikelen. En jong en oud kan zich achter in de horecaruimte van het Boshuus weer laten vereeuwigen in een prachtig decor van een besneeuwde bosweg dat de sfeer uitstraalt van een Anton Pieck-prent. Om het plaatje compleet te maken zijn er kerstmutsen en andere toepasselijke hoofdtooien, zowel voor volwassenen als kinderen. Kinderen kunnen zich er desgewenst ook voor verkleden in Dickensachtige kleding. Voor slechts 2 euro kan het resultaat direct mee naar huis.   

En natuurlijk wordt er volop gedacht aan de inwendige mens: zo is er warme chocolademelk, Glühwein, voor de liefhebber oliebollen, allerhande snacks en voor de kinderen poffertjes.

In verband met de voorbereidingen is Dondertman vrijdagmiddag 23 december gesloten tot 18.00 uur wanneer Kerstvaria begint. Voor de aanvangstijd van 12.00 uur is de kinderboerderij maandagochtend 26 december eveneens gesloten. Tijdens de kerstvakantie is de boerderij daarentegen tot en met zondag 8 januari dagelijks open van 10.00 – 17.00 uur. Alleen Eerste Kerstdag en Nieuwjaarsdag blijft de poort gesloten. Meer informatie op http://www.kb-dondertman.nl.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.