Jubileumfeestje voor WoZa-lopers

HOLTEN – Afgelopen weekend organiseerde AV Holten het 10-jarig jublieumfeestje voor de WoZa-lopers uit Tilburg. Het werd een sportief en gezellig weekendje op de Sallandse Heuvelrug. AV Holten verzorgde op verzoek van de Brabanders een compleet arrangement.

De gasten arriveerden op vrijdag en verbleven twee nachten in de luxe groepsaccommodatie ‘Gastenboerderij Kosman’ aan de Oude Deventerweg. Zaterdagochtend vertrokken 23 WoZa-lopers voor een heuveltraining op de Holterberg. De enthousiaste trainers van AV Holten verzorgden de training met aandacht voor loopscholing, oefeningen met pasfrequentie en vooral veel heuvels. De hardlopers genoten met volle teugen van de eerste lentezon en de schitterende omgeving. De groep zag zaterdag ook nog een korhoender. Maar dan wel tijdens een rondleiding in het Natuurdiorama. Na een verfrissende douche kwamen ze terug naar de Holterberg voor een drankje en pannenkoeken op het zonovergoten terras bij Woody’s. Zondagochtend stond een duurloop van 12 tot 18 kilometer op het programma. Trainer Jan Cornelis: “De omvang van de training en het tempo werd aangepast aan de groep. Het was zondag erg druk op de berg, maar de lopers zagen dat pas toen we weer terugkwamen. Een duidelijk voordeel dat wij de rustige paden kennen”.

De WoZa-lopers begonnen tien jaar geleden als een ‘Start-to-Run’-groep en zijn nu nog steeds als groep bijeen. In het magazine van de Atletiekunie lazen zij een artikel over sportieve arrangementen die AV Holten organiseert voor groepen hardlopers.

Voor meer informatie zie: http://www.bewegeninholten.nl

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. AccepteerLees meer