Jubileum voor Levende Kerststal Dondertman

0

Espelo – De voorbereidingen voor de Levende Kerststal van Kinderboerderij Dondertman zijn alweer enige tijd in volle gang. Het evenement wordt gehouden op zondag 23 en woensdag 26 december. Dit jaar betreft het de tiende editie: een jubileum dus dat met een aantal extra’s wordt omgeven. Zo hebben donateurs gratis toegang en biedt Dondertman nu reeds de mogelijkheid om met aanzienlijke korting een donateurkaart aan te schaffen voor het nog lopende deel van het seizoen 2007. Wie er gebruik van maakt heeft eveneens recht op gratis entree. Ter gelegenheid van het tweede lustrum van de kerststal is er voor iedereen bij vertrek een bescheiden herinnering.

Tijdens de tiende Levende Kerststal kunnen kinderen een gratis ritje met de kerstman in zijn arrenslee maken. (Groot)ouders krijgen daarbij vanzelfsprekend de gelegenheid om het tafereeltje op de gevoelige plaat vast te leggen.

De Levende Kerststal staat opnieuw tweemaal op de activiteitenkalender: zondag 23 en woensdag 26 december (Tweede Kerstdag), beide dagen van 14.30 tot 19.30 uur.

Vanaf de stadspoort met 2 Romeinse wachters is er een wandeling over het traditiegetrouw sfeervol verlichte terrein naar de stal en komt men onderweg aartsengel Gabriël en herders tegen die hun schapen hoeden. In de stal zijn Jozef en Maria met het kind in de kribbe, de drie wijzen, een paar herders en een vertelster die meerdere malen een korte versie van het kerstverhaal voorleest. Het kersttafereel wordt gecompleteerd door de os en de ezel en (onder voorbehoud) het pasgeboren lam  In een grote legertent in het bos draait permanent de dvd  "Kroamschudd’n in Mariaparochie" van Herman Finkers. Zoals gebruikelijk wordt het geheel muzikaal omlijst door koren en midwinterhoornblazers. En voor de inwendige mens is er weer Glühwein, warme chocolademelk en natuurlijk heerlijke oliebollen. Gratis parkeergelegenheid is ruimschoots aanwezig.

Donateurs gratis
Op vertoon van hun kaart hebben donateurs gratis toegang. Iedere extra persoon in het gezelschap is 2 euro entree verschuldigd. Niet-donateurs betalen eveneens 2 euro per persoon. Kinderen tot 4 jaar mogen kosteloos naar binnen.

Aangezien het seizoen 2007  voor het grootste gedeelte voorbij is, biedt  Kinderboerderij Dondertman nu reeds de mogelijkheid met aanzienlijke korting een donateurkaart voor de nog lopende periode van het seizoen aan te schaffen. De kaart is geldig tot 1 april 2008 en kost  slechts 5 euro. De voorwaarden zijn gelijk aan de gebruikelijke donateurkaart: men mag de kinderboerderij op vertoon ervan met maximaal 5 personen gratis bezoeken. Dat geldt tevens voor het bezoek aan de Levende Kerststal. De kaarten zijn reeds verkrijgbaar in de kantine en aan de kassa van de Levende Kerststal..

Wie wil kan zich bij de kassa tevens inschrijven als donateur voor het seizoen 2008, maar maakt dan geen gebruik van de mogelijkheid om de kerststal gratis te bezoeken. Inschrijfformulieren kunnen ter plekke wel worden ingevuld. Betaling kan contant of via incasso. Bij een eenjarig donateurschap betaalt men 22,50 euro; wil men langer verbonden zijn aan Dondertman dan bedragen de kosten 20 euro. De geldigheid van de donateurkaart 2008 start 1 april en duurt tot april 2009. De nieuwe donateurkaart wordt in de loop van maart thuis gestuurd.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.