Internationale Vrouwendag 8 maart

0

HOLTEN – De projectgroep Dubbelportret nodigt vrouwen uit de gemeente Rijssen-Holten uit om elkaar te ontmoeten op Internationale Vrouwendag op zaterdag 7 maart 2015.  Met workshops zang, volksdansen, bloemschikken en internationale hapjes maken.

Het programma wordt georganiseerd op zaterdagmorgen 7 maart 2015 door de projectgroep Dubbelportret*. Doel is het stimuleren dat vrouwen uit verschillende culturen elkaar ontmoeten en leren kennen.  Internationale Vrouwendag is een dag die wereldwijd wordt gevierd door en voor alle vrouwen. Een dag die ook in het teken staat van solidariteit en strijdbaarheid van vrouwen overal ter wereld. Een dag die er is om onrecht van vrouwen aan te kaarten. In veel landen hebben vrouwen geen gelijke rechten ten opzichte van de man en worden de vrouwen onderdrukt. In Rijssen-Holten vieren we Internationale Vrouwendag door een bijeenkomst te organiseren in het Parkgebouw in Rijssen, Oosterhofweg 49. De start is om 9.45 uur. De entree is € 3,00.

Op het programma die morgen staat voor de vrouwen de  workshops zang, volksdansen, bloemschikken en internationale hapjes maken. Na de pauze presenteren de vrouwen wat ze in de workshops hebben gemaakt en geleerd.  In de pauze is gelegenheid om elkaar te ontmoeten en te spreken en te proeven van de hapjes die zijn gemaakt.

Opgave
Belangstellenden kunnen zich telefonisch of via e-mail aanmelden voor Internationale Vrouwendag bij Chantal Huisman, telefoon (0548) 854 426, e-mail: [email protected]. Op 7 maart kunt u zich tijdens ontvangst opgeven voor de workshop die u graag wilt volgen.

Programma
9.15 uur    Ontvangst met koffie en thee in de lounge
9.45 uur    Welkom door Chantal Huisman, medewerker gemeente Rijssen-Holten
10.00 uur    Diverse workshops
11.00 uur    Pauze
11.30 uur    Presentatie workshops door de deelnemers
12.30 uur    Afsluiting door Nursen Korkmaz, voorzitter projectgroep Dubbelportret

*Deze bestaat uit vertegenwoordigers van o.a. Vrouwen van Nu, Suryoye Aramese Culturele Vereniging ABGAR, Turkse vereniging SSR, Molukse stichting Teripang  en de gemeente Rijssen-Holten.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.