Communicatie in gemeente Rijssen-Holten onder de loep

2

HOLTEN – Op verzoek van de gemeenteraad wordt een onderzoek gedaan hoe de gemeente communiceert. De rekenkamer gaat als onafhankelijke organisatie het communicatiebeleid onderzoeken aan de hand van enkele concrete voorbeelden uit het verleden. Daarbij wordt echter niet gekeken naar wat de inwoners er zélf van vinden. D66 gaat dit daarom zelf onderzoeken.

Herman Klein Velderman: “Ook D66 vindt communicatie in onze gemeente belangrijk en heeft dit in de afgelopen raadsvergaderingen vaak aan de orde gesteld. We zijn van mening dat de mensen van Rijssen-Holten ook met voorbeelden mogen komen waar de rekenkamer naar kan kijken!”. Een actieve en heldere communicatie is belangrijk om inwoners inzicht te geven in de besluitvorming (transparant) en ze tijdig betrekken bij dit proces. En de gemeente moet natuurlijk weten wat er leeft onder de bevolking. Ook is de toegankelijkheid van informatie en de manier waarop gecommuniceerd wordt belangrijk.

Wat vind jij van de communicatie van de gemeente Rijssen-Holten?
Heb je voorbeelden van situaties waar de communicatie tussen gemeente en inwoners goed verliep? Of heb jij voorbeelden van waar het beter kan? Heb je goede suggesties om inwoners te betrekken bij de besluitvorming binnen de gemeente? Bijvoorbeeld hoe je social media zou kunnen inzetten? D66 hoort het graag. Stuur de informatie voor 1 april door naar D66 Rijssen-Holten via e-mail: [email protected].

Klein Velderman: “Wij zullen deze zaken onder de aandacht brengen van de rekenkamer, zodat er een goed beeld gevormd kan worden van de manier waarop de communicatie wordt ervaren en waar de verbeterpunten liggen.”

2 Reacties
 1. stom zegt

  Wat ik erg jammer van de D66 vind, en ook wel een beetje onder vals spelen valt: is het volgende.

  De D66 hangt hun aanplakbiljetten over ander biljetten van andere partijen.
  Daarnaast plakken jullie soms ook nog circa 10 aanplak biljetten op de daarvoor bestemde borden.

  Dit vind ik zeer lullig en dit is ook niet afgesproken.
  Waar is de bijv. de poster van de SP gebleven die hing bij de ”oude holterenkschool” ?
  Tja jullie poster hangt er voor.

 2. Jensen zegt

  Haha, dan is de communicatie ineens ver te zoeken…..

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.