Holtervlag te koop in onze nieuwe webshop

0

HOLTEN – Vanaf vandaag is de welbekende Hooltervlagge opgenomen in het assortiment van de zojuist geopende webshop van Holtensnieuws.

Met deze actie wil HoltensNieuws.nl iedereen de kans geven zo’n mooie vlag aan te schaffen en te laten zien dat je een echte Hoolter bent.

Het besluit, dat Holten een vlag moest krijgen, is genomen op 27 december 1962 door de gemeente Holten.

Klik hier om direct naar onze shop te gaan.

De vlag is ontworpen door de heer Kl. Sierksma.
Bij het maken van een ontwerp heeft de heer Sierksma het bestaande gemeentewapen als uitgangspunt genomen en een vlag ontworpen voor Holten met twee verticale banen van gelijke breedte van groen en rood. Deze combinatie komt verder in ons land (1962) niet voor. Aangezien een dergelijke vlag vrij simpel zou zijn en weinig mogelijkheid zou bieden voor de fantasie van drager en aanschouwer is door de ontwerper in elk der vlaggebanen een symbool geplaatst. Het Maria-symbool uit de rechter wapenhelft is weergegeven door een zespuntige ster, een vast embleem voor de Moeder Gods, waaraan de kleur geel is gegeven. De drie zwijnskoppen uit de linker wapenhelft kunnen beter door een gele zwijnskop (deel van het geheel) worden verzinnebeeld, waardoor op die wijze ook een artistieke eenheid wordt verkregen met de andere  vlaghelft.

De vlag kan als volgt worden omschreven:
Twee evenlange verticale banen van gelijke breedte, in de kleuren (heraldisch) groen en rood, waarvan de groene baan aan de broekzijde, met op het midden van het groen een zespuntige gele ster, met op het midden van het rood een gele zwijnskop.


Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.