Holterberg ‘terug op de kaart’

2

Op donderdag 20 april onthulde wethouder Roland Cornelissen de nieuwe bebording op de hoek Molenbelterweg / Burgemeester van der Borchstraat. Op deze borden is de naam Holterberg weer terug te vinden. Daarmee komt de naam Holterberg weer terug in de hoofdbewegwijzering.

Enkele jaren geleden is de hoofdbewegwijzering in en rond Holten vervangen. Voor de eenduidigheid is er toen voor gekozen om aan te sluiten bij de benaming die vanaf de A1 gebruikt werd. Hier werden nieuwe borden geplaatst met de term Sallandse Heuvelrug. Om deze reden is deze naam in de verdere routebegeleiding doorgevoerd. Hierdoor ontstond de situatie dat de naam Holterberg naar de achtergrond verdween. Door de wijzigingen in de bewegwijzering verdween ook de bebording naar Natuurmuseum Holterberg. Dit is nu ook hersteld.

‘Omdat we er toch trots op mogen zijn dat we dit stuk prachtige natuur binnen onze gemeentegrenzen hebben, is het ook logisch dat we deze naam uitdragen. De naam Holterberg is niet alleen voor onze inwoners een vertrouwde naam, maar ook in de rest van Nederland een begrip’, aldus wethouder Roland Cornelissen.

Misschien ook leuk

WAARDEER JE DIT ARTIKEL?

Deel dit artikel dan met je vrienden!
Wanneer je actief deelt zul je dit bericht minder vaak zien!
close-link