voor Holten, door Holten

HoltensNieuws.nl kandidaat voor Oranje Fonds Kroonappels

0

HOLTEN – Ter gelegenheid van de aankomende inhuldiging organiseert het Oranje Fonds de zoektocht naar de Kroonappels. Er zijn drie categorieën: Jeugd, Buurt en Helpende Hand. HoltensNieuws.nl doet mee aan deze grote landelijke actie in de categorie Buurt.

Vanaf nu is deze voordracht te bekijken op www.kroonappels.nl onder gemeente Rijssen-Holten. In het stemweekend van 15, 16 en 17 maart kan iedereen uit Rijssen-Holten hierop stemmen en zo het beschermpaar van het Oranje Fonds de weg wijzen naar de mooiste sociale initiatieven. De initiatieven met de meeste stemmen in de gemeente gaan door naar de volgende ronde.

 Het Oranje Fonds reikt ieder jaar de Appeltjes van Oranje uit en bekroont daarmee succesvolle sociale initiatieven. Ter gelegenheid van de inhuldiging van het beschermpaar van het Fonds wordt een speciale editie georganiseerd. In het gehele koninkrijk kunnen maatschappelijke organisaties bestaande initiatieven voordragen in één van de drie categorieën. De drie uiteindelijk winnende organisaties  krijgen het predicaat Oranje Fonds Kroonappel en winnen elk € 50.000,= en een bronzen beeldje, uitgereikt op Paleis Noordeinde door de nieuwe Koning en Koningin.

HoltensNieuws.nl zorgt al bijna 8 jaar voor levende discussies binnen onze gemeente. Daarnaast zijn de duizenden foto’s die belangeloos worden gemaakt en gepubliseerd, alsmede gedigitaliseerde video’s van historische waarde. Dat dit alles slechts door een paar vrijwilligers wordt gerealiseerd is des te opmerkelijker.

Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven door geld, kennis en contacten. Per jaar besteedt het Fonds ongeveer € 30 miljoen aan zo’n 8.000 grote en kleine maatschappelijke organisaties. De financiering hiervan komt van de Nationale Postcode Loterij, de Lotto en van Vrienden en het bedrijfsleven. De Prins van Oranje en Prinses Máxima zijn beschermpaar van het Fonds.

De pagina over HoltensNieuws.nl is hier te vinden:
http://browse.kroonappels.nl/initiatieven/rijssen-holten/buurt.html

WAARDEER JE DIT ARTIKEL?

Deel dit artikel dan met je vrienden!
Wanneer je actief deelt zul je dit bericht minder vaak zien!
close-link