Holten kies lokaal, kies CDA!

0

HOLTEN – Met deze kreet roepen de Holtense raadsleden Henk Nijkamp en Roland Cornelissen de burgers in Holten op om bij de gemeenteraadsverkiezingen te kiezen voor lokale CDA’ers bij de verkiezingen op 19 maart.

Waarom deze oproep?
Het begon als iets ludieks op twitter, we werden een beetje uitgedaagd door de uitspraken van sommige collega’s die wel erg benadrukken dat zij zo lokaal zijn en dicht bij de burgers staan. Volgens ons ben je vooral lokaal als je als raadslid ook lokaal betrokken bent bij wat er speelt in de gemeente en dat gaat verder dan vergaderen op het gemeentehuis. Wij durven te beweren dat wij om die reden bij uitstek een lokale partij met lokale politici zijn.

Is deze oproep geen kernenbeleid?
Dat was wel snel de reactie die we via twitter terug kregen, maar wij vinden dat we als Holtense raadsleden best wat extra op mogen komen voor de belangen van Holten. We laten ook een duidelijk Holtens geluid horen in de gemeenteraad, waarbij we natuurlijk wel het belang van de gehele gemeente voor ogen houden. Andere politieke partijen willen dat nog weleens vergeten, maar met twee Holtense raadsleden (van de vijf) en een Holtense wethouder zijn, is Holten bij het CDA het best vertegenwoordigd.

Hoe kijken jullie terug op de afgelopen vier jaar?
We zijn blij dat er daadwerkelijk dingen van de grond komen in Holten na jaren lang praten. Het verkeersluw maken van het centrum, het zilverzandtracé en de nieuwe winkels. Daarnaast wordt er volop gebouwd op de Kol, zijn de sportparken in Holten gerenoveerd, de nieuwbouw van scholen, de start van glasvezel in het buitengebied en zijn ook de paaltjes op de Kalfstermansweide door onze inzet eindelijk verdwenen.

Maar zijn jullie over alles zo tevreden?
Nee, daar moeten we ook eerlijk in zijn. Graag hadden we gezien dat we verder waren geweest met de uitvoer van de sportvisie en er inmiddels ook in Holten kunstgras had gelegen. We vinden het jammer dat er geen middelen waren voor de nieuwbouw van de Haarschool, de pleinen niet wat aantrekkelijker zijn en dat de situatie in het centrum erg chaotisch is in deze tussenfase. Daarnaast waren we geen voorstander van de blauwe zone en van het laden en lossen in de Dorpstraat. Er zijn dus genoeg zaken waar wij ons de komende jaren graag hard voor willen maken.

Terug naar jullie oproep: “Holten kies lokaal, kies CDA!” Wat hopen jullie hiermee te bereiken?
Het is vooral ook ludiek bedoeld en we willen mensen even aan het denken zetten. Daarnaast is het natuurlijk ook wel bedoeld als statement naar de partijen die zo hard roepen dat ze zo lokaal of zo Holtens zijn. Een beetje plagen, maar dat mag toch ook in verkiezingstijd?

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.