D66 Rijssen-Holten: vertrouw op de eigen kracht

HOLTEN – Een bruisende duurzame gemeente waar het prettig wonen, werken, ondernemen en recreëren is. Zonder overbodige regels en betutteling. Met goed onderwijs en prima voorzieningen. Waar ruimte en respect voorop staan en mensen elkaar weten te vinden. En als dat nodig is, dan is de overheid er. Om te stimuleren, helpen of te ondersteunen. Dat is in een notendop waar D66 Rijssen-Holten voor staat.

Binnen de gemeente zijn veel inwoners actief: op de gebieden van evenementen, sport, kunst, cultuur, ondernemen en zeker ook voor de inwoners die wat extra hulp kunnen gebruiken. Lijsttrekker Herman Klein Velderman: “We willen veel ruimte geven om mee te denken en te doen. Zonder creativiteit heb je immers geen kans op verandering! De gemeente kan hierin faciliteren.”

Geef ruimte voor identiteit en eigen keuzes “Rijssen en Holten hebben veel overeenkomsten, en er zijn ook verschillen. Deze verschillen hebben de dorpskernen gemaakt tot wat ze zijn en dat willen we behouden. Laten we deze krachten juist gebruiken zodat het elkaar kan versterken”, aldus Klein Velderman. “Een voorbeeld is ons plan voor verruimen van de openingstijden voor winkels die daar behoefte aan hebben. Dus ook op zondag. Bijvoorbeeld in de vakanties, mede gezien de vele toeristen die jaarlijks onze gemeente bezoeken”.

Ga voor duurzaam en versterk de samenwerking
Duurzame energieopwekking, zoals zonnepanelen op daken van overheidsgebouwen of op een industrieterrein, levert direct een energiebesparing op. Ook het behoud van de prachtige natuur in de gemeente staat hoog op de agenda. Vooral op het gebied van onderwijs en sport pleit de partij voor meer samenwerking tussen Rijssen en Holten. Door niet steeds het wiel opnieuw uit te vinden en efficiënter werken blijven onderwijs en sport beter betaalbaar.

Veranderingen op komst
We maken met elkaar een verandering door van verzorgingsstaat naar participatiesamenleving. Net als alle andere gemeenten in Nederland krijgt de gemeente vanuit het Rijk de opdracht om rond Maatschappelijke ondersteuning, Jeugdzorg en Arbeidsparticipatie nieuwe taken uit te voeren. Er is nog veel onduidelijkheid over deze nieuwe taken. Wel is duidelijk dat ze grote consequenties kunnen hebben voor (kwetsbare) inwoners in de gemeente. D66 maakt zich sterk voor deze groep. Klein Velderman: “Waar het echt niet gaat, moet de gemeente klaar staan om te helpen.”

Meer lezen over de plannen van D66 Rijssen-Holten: kijk op http://www.rijssen-holten.d66.nl

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. AccepteerLees meer