Holten F1 wint champions league bij PEC Zwolle

0

HOLTEN – Als beloning voor het ongeslagen kampioenschap in de hoofdklasse werd Holten F1 begin december door PEC Zwolle uitgenodigd om een toernooi te spelen tegen 7 andere hoofdklasse kampioenen uit de regio oost en noord Nederland.

Een prachtige uitdaging natuurlijk. Wekenlang werd er door de jongens uitgekeken naar dit toernooi, wat plaats zou vinden in het stadion van PEC. Afgelopen zaterdag was het dan eindelijk zo ver. Om half negen werd de colonne richting Zwolle gestart. Gezien de vele supporters die de ploeg kwamen ondersteunen was het direct duidelijk dat er iets bijzonders ging gebeuren.  

Aangekomen bij het mooie stadion van Zwolle werden de spelers  ontvangen in de persruimte van Pec. De supporters mochten zich melden in het spelershome. Na een woord van welkom door de voorzitter werden de jongens naar de kleedkamer begeleid. Ondanks de bijzondere omstandigheden leken de jongens van Holten geen last te hebben van extra spanning. In de stromende regen werd er om 10.00 uur afgetrapt tegen Nunspeet.

Met schitterend combinatiespel werd Nunspeet  zoek gespeeld wat resulteerde in een mooie 2-0 overwinning. Een goede start die gevolgd werd door de tweede wedstrijd tegen D.E.S.Z. dat de eerste wedstrijd ook had gewonnen. Direct een cruciale wedstrijd dus. Holten liet zien dat het goede spel van de eerste wedstrijd geen toeval was en combineerde er vrolijk op los. Met rust was de wedstrijd al beslist, 4-0. Na rust werd er gas teruggenomen wat resulteerde in  twee tegentreffers, maar verder liet Holten het niet komen.

De laatste poulewedstrijd was tegen Olymphia, dat van Holten moest winnen om de finale te halen. Een wedstrijd werd het echter nooit. Holten ging vel van start en was niet te stoppen door Olymphia, dat na wonderschone tegendoelpunten met een 7-1 nederlaag kon gaan douchen. Holten F1 had de finale bereikt! Deze finale werd in een fantastische ambiance gespeeld. De jongens mochten opkomen vanuit de catacomben onder begeleiding van opzwepende muziek, en zich daarna opstellen zoals dat ook gebeurd bij een echte champions league wedstrijd. De stadionspeaker stelde de jongens een voor een voor aan het publiek dat in grote getallen op dit schitterende toernooi was afgekomen. Na het handen schudden kon de finale van start gaan. Ook in deze wedstrijd bleek dat het vandaag, zoals eigenlijk al het hele seizoen, alles  klopte bij Holten F1. Kansen werden er niet weggeven en schitterend aanvalsspel zorgde ervoor dat Holten al met een 2-0 voorsprong kon gaan rusten. Ook na rust tikten de rood zwarten er vrolijk op los, wat zorgde voor een 3-0 voorsprong, waarna zelfs het zonnetje nog even doorbrak.  ASVD mocht nog een eretreffer maken maar toen de scheidsrechter voor de laatste keer affloot ontstond er een heerlijk Holtens feestje op het mooie kunstgrasveld van Pec. De jongens renden op de tribunes af om het feest te vieren met de meegereisde supporters. De dolle vreugde werd kort onderbroken door de stadionspeaker die wilde beginnen met het uitreiken van de cup met de grote oren.  Voordat hij dat deed werd eerst nog bekend gemaakt wie volgens de scouts van Pec de beste speler van het toernooi was geworden.  Ook deze prijs ging mee naar Holten, want aanvoerder Dries Martens mocht deze prijs zeer terecht in ontvangst nemen.  Een schitterende dag kreeg hiermee een fantastisch einde. Nu gaat Holten F1 zich weer richten op een nieuw hoofdklasse avontuur dat zich gaat afspelen tegen tegenstanders uit de regio Apeldoorn. Nieuwe tegenstanders en dus nieuwe uitdagingen!

Holtens weekoverzicht
Abonneer je op ons weekoverzicht en ontvang het laatste nieuws elke zaterdag rechtstreeks in je inbox
Je kunt uiteraard altijd weer afmelden!

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. AccepteerLees meer