Herman Gazan en Martien van der Heijden exposeren in de Nagelhoutzaal

0

In de Nagelhoutzaal van het Kulturhus in Holten worden gedurende 11 maanden per jaar exposities gehouden van delen van de collectie Nagelhout of van aan die collectie gerelateerde kunstwerken.

De 12e maand stelt de Nagelhoutstichting de zaal welwillend ter beschikking aan de VHBK voor een door deze Holtense kunstenaarsvereniging te organiseren expositie. Dit valt samen met de EtalageKunstRoute, die dit jaar gehouden wordt van 6 oktober tot en met 11 november.

Deze tentoonstelling is een eerbetoon aan Herman Gazan, die helaas vorig jaar is overleden. De veelzijdige Herman was een gepassioneerd muzikant, maar heeft ook zijn hele leven geschilderd. Hij schilderde herkenbare vormen. Maar wat zijn schilderijen vooral bijzonder (en mooi) maakt, is zijn techniek, waardoor de kleuren lijken te stralen.

Al ruim 27 jaar maakt Martien van der Heijden houtsculpturen op zijn zolderatelier in Holten. Hij heeft een voorkeur voor herkenbare vormen met soms een anekdotische inhoud. In diverse houtsoorten als linde, eik, kersen, meranti enz. snijdt en gutst hij haast technisch volmaakte beeldjes. O ja, en Martien is 87 jaar !

Deze expositie is tijdens de EtalageKunstRoute gratis toegankelijk op maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur, op zaterdag van 10.00 tot 15.00 uur en op zondag van 14.00 tot 17.00 uur. De Nagelhoutzaal is helaas niet toegankelijk voor rolstoelen, maar is wel bereikbaar via een traplif

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. AccepteerLees meer