Herdenking Stevensmonument

HOLTEN – Bij het Stevensmonument aan de Haarlerweg in Holten wordt vrijdag 14 oktober om 16.00 uur de jaarlijkse herdenking gehouden.

Naast familieleden en betrokkenen uit de naaste omgeving zullen ook burgemeester Hofland en wethouder Tijhof van de gemeente Rijssen-Holten deze middag bij de herdenking aanwezig zijn.
Op initiatief van onder anderen de heren Marsman en Tielbeek is het monument in 1998 tot stand gekomen. Het monument is geplaatst op de plek waar Marinus Stevens op 14 oktober 1944 het leven liet tijdens een razzia. Sinds 2005 worden op deze plek ook de joodse onderduiker Maurits Bachrach uit Apeldoorn en verzetsman Gerrit Jan Piksen uit Haarle herdacht. Ook zij kwamen tijdens deze razzia om het leven.

Het behoud van het monument is in handen van de Espelose gemeenschap. Vrijwilligers verzorgen het monument en organiseren jaarlijks deze herdenking voor alle belangstellenden die ook dit jaar weer van harte worden uitgenodigd om bij de herdenking aanwezig te zijn. Met name basisschoolkinderen uit de omringende gemeenten zijn van harte welkom. Voor hen die dit indrukwekkend stukje geschiedenis uit eigen buurt nog niet kennen, is het zo belangrijk om te leren uit het verleden om het nooit weer te laten gebeuren.

Reacties zijn gesloten.