CMV niveau 3 gaat nieuwe seizoen goed van start

HOLTEN – Zaterdag 24 september was het debuut van de vier meiden Luna, Sanne, Iris en Kathleen in de klasse CMV3. Binnen deze klasse is het de bedoeling om de bal middels een onderhandse opslag in het spel te brengen en vervolgens dient de tegenpartij deze toegeslagen bal met een zogenaamde ‘toets’ (oftewel een opvang van de bal op de onderarm) door te spelen naar een medespeler die de bal dan weer moet vangen. Daarna mag de bal pas naar de overkant worden gegooid alwaar het geheel van ‘toets, vangen en doorgooien’ opnieuw begint. Bij een fout van een speelster moet zij het veld uit en zo is het dus de bedoeling om het veld van jouw tegenstander ‘leeg te spelen’. Als het veld daadwerkelijk leeg is, heb je als team één punt. Met deze (korte) basiskennis kunnen we hierbij ons verslag van de dag vervolgen.

De meegereisde ouders waren zeer benieuwd hoe de meiden het zouden doen in de voor hun nieuwe klasse. Zouden ze met de spanning kunnen omgaan en zouden ze de regels voldoende onder de knie hebben? Na de wedstrijd gezien te hebben is de terechte conclusie dat de meiden wisten te verrassen!
De eerste wedstrijd was tegen HVC Den Ham. De tegenstander leek al wat langer te werken met het toetsen en doorspelen, maar onze meiden lieten zich niet uit het veld slaan en wisten zich vast te bijten in de wedstrijd. De eerste set werd daardoor direct een mooie strijd om de winst wat uiteindelijk dan ook resulteerde in een gelijke stand. De tweede set schakelde Mintonette een tandje bij en daar hadden de dames van Den Ham niet direct een antwoord op, waardoor deze set ruim werd gewonnen. De derde set hadden de dames van Den Ham zich toch weer herpakt, waardoor ze de schade toch nog konden beperken tot een gelijkspel over drie gespeelde sets. Al met al een uitstekend begin van de dag tegen een best lastige tegenstander. Het beloofd wat voor de laatste wedstrijd van de dag tegen Rivo uit Rijssen….

Vol gas werd er begonnen tegen Rivo en het was al snel duidelijk dat ze dit tempo ook niet meer gingen loslaten. Rivo werd volledig overklast door Mintonette. De drie sets tegen Rivo werden dan ook alle drie met ruime cijfers door Mintonette gewonnen. Een geweldige demonstratie van hoe leuk volleybal kan zijn. Het enthousiasme spatte er werkelijk vanaf. Dit is nog maar het begin van het seizoen, maar nu al zo als team met elkaar weten te spelen, is een compliment aan al deze meiden. Met alles wat ze nu al kunnen en de ontwikkeling die nog is te verwachten door iedere week fanatiek/leuk te trainen, beloofd het een mooi seizoen te worden. Het begin was in ieder geval een absolute droomstart.

Reacties zijn gesloten.