Haarschool door naar nationale handbal kampioenschappen

0

HOLTEN – Na een onlangs geslaagd regionaal Oost Kampioenschap Schoolhandbal in Zutphen heeft het jongensteam uit groep 8, van Obs de Haarschool in Holten zich geplaatst voor de Nederlandse Kampioenschappen in Emmen.

Het Haarschoolteam streed in hun eigen poule tegen teams van basisscholen uit Apeldoorn, Vaassen, Bathmen en Twello. De ploegen waren behoorlijk fanatiek. Soms ontbrak het nog wel een beetje aan kennis van de handbalregels, maar gelukkig waren er goede spelbegeleiders/scheidsrechters aanwezig om dit in goede banen te leiden.

De spelers uit Holten werden aangemoedigd door meereizende supporters en trotse juf Monique. Het is niet de eerste keer dit jaar dat ze met haar leerlingen in de prijzen valt. Eerder dit jaar werd haar groep 8 nummer 1 in de poule bij de BankBattle en 3e van West-Twente. Ook deze middag schitterden haar leerlingen in een spannende finale. Ze waren net iets beter dan de handballers van de BS Sint Jozef uit Winterswijk 2-1. De regionale kampioenen plaatsten zich voor de Nederlandse Kampioenschappen. De prachtige beker werd uitgereikt door de bekende nationale handbalstericoon Ellen Schutte.

Nietsvermoedend kwamen de regionale kampioenen terug naar Holten alwaar ze triomfantelijk werden opgewacht door thuisblijvers en familieleden vanwege het fantastische resultaat.

Zaterdag 8 juni is het eindelijk zover. Dan reist het jongensteam uit groep 8 af richting Sporthal “De Klabbe”, te Emmercompascuum, in de gemeente Emmen.

Deze keer zullen de jongens strijden om de Nationale titel met basisscholen uit Twente, Zuid-Holland, Brabant-Oost, Friesland en Groningen.

De coach en begeleidster, J. Traanman en R. Traanman hebben het volste vertrouwen in een goede afloop. De jongens dragen allen een belangrijk steentje bij en met voetbalkeeper Ruud Wibbelink in het doel heeft de Holtense ploeg toch een streepje voor op de rest. Wie weet gaat de Haarschool er met de hoogste eer vandoor. Het belangrijkste is dat het wederom een sportief en gezellig toernooi wordt met hopelijk nog meer supporters dan de vorige keer. Aan de schoolverlaters van groep 8 en de organisatie van het Nederlandse Handbal Verbond zal het zeker niet liggen.

 

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.