Grootste houten zoutsilo officieel overgedragen aan gemeente

HOLTEN – Op woensdag 1 juni 2016 is de nieuwe zoutsilo officieel overgedragen door Arjan Ester, commercieel directeur van Aebi Schmidt aan wethouder Jan Aanstoot van de gemeente Rijssen-Holten. De zoutsilo, welke in totaal 500 m3 wegenzout kan opslaan, is de grootste in zijn klasse in Nederland.

Verticale opslag
Door de toepassing  van de grote houten zoutsilo wordt het wegenzout verticaal opgeslagen, waardoor de opslag van wegenzout een minimale ruimte in beslag neemt. “Door de verticale stand kunnen strooimachines snel en gemakkelijk geladen worden, zonder gebruik van shovel of laadtransporteur. Bij aanlevering wordt het wegenzout rechtstreeks vanuit de bulkwagen de silo ingebracht. Als er gestrooid gaat worden, kan de chauffeur zelf gemakkelijk de juiste hoeveelheid wegenzout in zijn strooimachine laden.  “Hout leent zich bij uitstek voor de opslag van zout” zegt Bert Sanderman (technisch beheerder van de gemeente) “dankzij de hydroscopische eigenschappen van het zout wordt het hout van de silo als het ware verduurzaamd”.

Strategische voorraad
De silo brengt gemak met zich mee, maar nog belangrijker is het formaat van deze opslag. Wethouder Jan Aanstoot: “Een grote capaciteit betekent dat we ons beter kunnen voorbereiden op onverwachtse en langdurige winterse taferelen. Dankzij een strategische voorraad wegenzout, kunnen we langere tijd vooruit en zijn we minder afhankelijk bij  zoutschaarste in barre tijden”.

Reacties zijn gesloten.