Groot aantal deelnemers Diepe Hel Holterberg Loop verwacht

0

HOLTEN – Zaterdag 29 oktober zal Holten weer overladen worden met vele hardlopers die de Motieweg en de Diepe Hel willen bedwingen. Het aantal deelnemers aan de 24e editie van de Diepe Hel Holterberg Loop lijkt tot recordhoogte te stijgen. Al meer dan 1000 lopers hebben zich aangemeld. De deelnemers komen uit alle hoeken van het land. Inmiddels hebben zich ook Belgen en Duitsers ingeschreven. De Afrikanen en Oost-Europeanen melden zich traditiegetrouw pas in de laatste dagen voorafgaand aan de wedstrijd, evenals de Nederlandse toppers en de toplopers uit de regio. Deze lopers willen er zeker van zijn dat ze fit aan de start verschijnen. 

Holten gek van duursport
Deze grote en schitterende herfstloop wordt beurtelings door AV Holten en AV Atletics uit Nijverdal georganiseerd. Dit jaar is Holten aan zet. Op dit moment hebben zich bovendien al meer dan 100 Holtenaren voor de wedstrijd ingeschreven. Een recordaantal omdat de Holterbergloop altijd een beetje voorbij ging aan hardlopend Holten. Tel daar de nog eens 200 vrijwilligers bij op en er is weer een bewijs dat Holten door Triatlon en Holterbergloop duursport gek is geworden.

Programma
Start en finish vinden plaats op Kalfstermansplein in Holten. De start van de 5 mijl is om 13.00 uur. Zodra deze lopers op weg zijn naar de Diepe Hel starten de kinderen voor de 1 kilometer Kidsrun. Om 14.30 uur is het de beurt aan de lopers van de 10 mijl, gevolgd om 14.40 uur door de 2 mijl.  

Zwaar parcours Diepe Hel Holterberg Loop
Na een eenvoudige aanloop door het dorp en over de Raalterweg komt de Motieweg. Elke hardloper en fietser weet wat dit betekent: afzien! Vervolgens gaan de lopers via de Holterbergweg richting de Diepe Hel en het keerpunt halverwege Nijverdal. Op de terugweg is er de afdaling Diepe Hel. Fietsers ervaren deze afdaling als eenvoudiger dan bergopwaarts, maar hardlopers krijgen het hier zwaar. Heel zwaar. Bij elke stap is er die enorme klap in de benen. Met name bovenbenen en knieën krijgen het hier hard te verduren. Om het zware parcours van de TIB Finishing Diepe Hel Holterberg Loop te volbrengen, is een goede conditie dus een vereiste.

Meer informatie en aanmelden http://www.diepehelholterbergloop.nl

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.