Gronden Enk naar gemeente

Met de aankoop van bijna een hectare grond op de Holterenk bij het Beukenlaantje heeft de gemeente Rijssen-Holten een strategische zet gedaan met oog op de toekomst. De grond ligt tussen het dorp en de Holterberg, en de gemeente wil de samenhang tussen de kern en het natuurgebied verstevigen. Het college van B en W vraagt de raad 35.000 euro beschikbaar te stellen.

Wethouder Stegeman ziet in de aangekochte grond ook nog ruilmiddel voor eventuele andere plannen.

‘Het is nooit verkeerd om deze grond in handen te hebben’, vindt de wethouder.

De grond is aan de gemeente te koop aangeboden op het moment dat de gesprekken gaande waren over een fietspad langs het Groenewegje.

De gemeente heeft daarvoor grond moeten verwerven en heeft gesprekken gevoerd met een aantal eigenaren van grond. Daaruit is een ruil voortgekomen die inmiddels is geëffectueerd. Daarnaast werd de 0,86 hectare, die de gemeente nu wil kopen, aangeboden.

Fietspad

Hoewel de grond niet direct nodig is voor een project, verwacht de gemeente die op termijn goed te kunnen gebruiken. Want nog steeds moet er grond worden verworven voor de aanleg van het fietspad, en daarvoor zou wel eens een grondruil nodig kunnen zijn.

Maar eigenlijk hoopt de gemeente Rijssen-Holten dat de grond straks gebruikt kan worden in het kader van de toeristische plannen die er zijn.

In de Recreatienota, de horecavisie, het verkeersstructuurplan en het ‘algemene’ structuurplan – overal komt naar voren dat de Holterberg prachtig is, maar dat de toerist niet snel genoeg neigt naar de kern van Holten.

Een van de oplossingen is een verbinding tussen dorp en berg. De meest logische plek daarvoor is het Beukenlaantje.

Via die weg zullen bijvoorbeeld mensen die met de trein komen de berg gemakkelijk kunnen vinden, terwijl aan de andere kant van het spoor Holten wacht.

De gemeente betaalt 3,58 euro per vierkante meter voor de aan te kopen grond. Dat is een gangbare prijs voor agrarisch terrein.

Bron: De Stentor

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. AccepteerLees meer