Gezellige zomerfair met Optreden Hoolter Daansers

HOLTEN/ESPELO – Zaterdag 16 juli staat bij ons in het teken van de Dondertman Zomerfair. Deze van oudsher populaire en gezellige markt biedt voor ieder wat wils.  Als extra attractie verzorgt ’s middags de folkloristische dansgroep Hoolter Daansers een optreden en is er tijdens de pauze een kledingshow van Holtense klederdracht.
In tegenstelling tot voorgaande jaren wordt de zomerfair niet enkel ’s middags, maar gedurende de gebruikelijke openingstijden van de kinderboerderij gehouden: 10:00 – 17:00 uur. De markt is gratis toegankelijk en is opgebouwd op het grote terras bij het Boshuus. Wie daarna de kinderboerderij wil bezoeken betaalt wel de normale entreeprijs van 2,50 euro (vanaf 2 jaar). Op vertoon van de kaart hebben donateurs vrij entree.

Bruidskleding
Een flink aantal standhouders presenteert die dag een gevarieerd aanbod aan producten. Zo zijn er verschillende soorten sieraden, ambachtelijk spek en het streekgerecht kruudmoes, allerhande decoratiematerialen, wenskaarten, brocante en ook de Welfare is weer van de partij. Bij een van de standhouders kunnen kinderen een bescheiden workshop doen. Om 14:30 en 15:30 uur verzorgen de Hoolter Daansers een leuk optreden en wordt tijdens de pauze Holtense bruidskleding van vroeger geshowd. De boerendansgroep heeft als doel de Holtense folklore in ere te houden, zowel in dans, kleding, gebruiksvoorwerpen enz. Gezelligheid troef dus en samen met een bezoek aan de kinderboerderij extra reden voor een ontspannend en inspirerend uitstapje. Kinderboerderij Dondertman is tot eind oktober dagelijks open van 10:00 tot 17:00 uur.

Reacties zijn gesloten.