Gemeente onderzoekt woonwensen

0

Onderzoek naar woonwensen in onze gemeente, aanbod nieuwbouwwoningen afstemmen op vraag.

De gemeente is een onderzoek gestart naar de wensen van haar inwoners op het gebied van wonen. Met de uitkomsten van dit onderzoek wil ze het aanbod van nieuwbouwwoningen beter afstemmen op de vraag. Ontwikkelingen
De ontwikkelingen op de huizenmarkt hebben hun invloed op nieuwbouwprojecten. Ook Rijssen-Holten heeft hiermee te maken. De ontwikkeling van De Kol ziet er anders uit dan 5 jaar geleden en  zo zijn ook de plannen voor Het Opbroek aangepast aan de veranderende inzichten. Nog meer dan in het verleden is het belangrijk om bij de nieuwbouwprojecten rekening te houden met de afnemer; wat wil de klant eigenlijk? Welk type woning heeft de voorkeur en welke voorwaarden zijn van toepassing? Bijvoorbeeld locatie, kost- of huurprijs.

Onderzoek
Om deze wensen in kaart te brengen, is een korte vragenlijst opgesteld. Door antwoord te geven op enkele vragen geven inwoners een kijkje in hun gewenste woonsituatie, binnen nu en 5 jaar. Dit werkt twee kanten op: de gemeente is op de hoogte van wat de inwoner zoekt en de inwoner vergroot hiermee de kans dat hij/zij daadwerkelijk een keus kan maken uit het aanbod. De gemeente roept vooral de inwoners op die een serieuze wens hebben binnen nu en 5 jaar een nieuwbouwwoning te kopen, om mee te doen aan dit onderzoek. De enquête is in te vullen op http://www.rijssen-holten.nl, via de knop ‘Geef uw mening’. Meedoen kan tot en met 28 september 2012. Onder de deelnemers worden 4 VVV-bonnen van € 50,- verloot. Daarmee kan men alvast inspiratie opdoen voor de nieuwe woning.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.