Gaat herstel en uitbreiding van de heide ten koste van?

Het uitzicht vanaf de helhuizenweg zal straks de toeristenweg zijn ipv bomen? 

Op de site word het woord bomenkap nergens gebruikt, echter betekend het herstel en uitbreiden van de heide hier dat er een ware kaalkap plaats gaat vinden in het gebied. Dat alles onder de mom van heideherstel.

Lees onderstaand bericht op website Sallandse Heuvelrug….

http://www.sallandseheuvelrug.nl/heideherstel

Droge heide, zoals op De Sallandse Heuvelrug is zeer zeldzaam geworden in Nederland. En daarmee ook de plant- en diersoorten die daarbij horen. Om de unieke kwaliteit van de natuur in het gebied te behouden en versterken zijn ingrepen nodig. De komende jaren werken de natuurorganisaties Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten samen met de provincie Overijssel aan het verbeteren van natuur en landschap.

Werkzaamheden
Met de maatregelen willen de natuurorganisaties het unieke landschap beschermen en versterken. Zo wordt op verschillende plekken de heide uitgebreid. Ook worden bijvoorbeeld delen van het gebied extra gemaaid of begraasd. Met de maatregelen willen Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer het unieke landschap beschermen en versterken.

Informatiebijeenkomsten
De samenwerkende partijen organiseren verschillende informatiebijeenkomsten op verschillende locaties om u te informeren over de plannen:

Donderdag 6 april Nieuw-Heeten
Dinsdag 11 april Holten
Woensdag 12 april Rijssen
Donderdag 14 april Nijverdal

U bent van harte welkom.
De bijeenkomst start om 19.30 uur met een plenaire presentatie. Daarna staan alle samenwerkende organisatie u graag te woord bij verschillende thematafels.

Om een goede inschatting van het aantal personen te krijgen, vragen wij u om zich vooraf op te geven. Geeft u daarbij aan voor welke bijeenkomst u zich aan wilt melden. U ontvangt voorafgaand aan de bijeenkomst een bevestiging met daarin de locatie van de informatiebijeenkomst.
Aanmelden voor de informatiebijeenkomst>>>

De komende tijd wordt de webpagina verder aangevuld met informatie. Na de informatiebijeenkomsten vindt u hier uitgebreide informatie over het vervolg.

Het vervolg
De werkzaamheden worden de komende jaren gefaseerd uitgevoerd. We beseffen dat de maatregelen het gebied op bepaalde plekken ingrijpend gaat veranderen. Daarom gaan we de komende maanden verder samen met gebruikers, omwonenden en andere belanghebbenden voorafgaand aan de werkzaamheden het gebied in. Tijdens een rondwandeling door delen van de Sallandse Heuvelrug vertellen de boswachters u over de plannen en wat het voor dat specifieke deel betekent. Ook is er ruimte voor u om vragen te stellen, input te leveren en aandachtspunten mee te geven.
Er staan al twee momenten ingepland. Hieronder een overzicht per gebied:

Varkensbos (Natuurmonumenten)
Zaterdag 8 april 14.00 – 16.00 uur
Aanmelden voor de informatiewandeling>>>

Noordelijk deel Sallandse Heuvelrug (Staatsbosbeheer)
Zaterdag 20 mei

3 Reacties
 1. Betsie Bel zegt

  En ze kunnen de heide nu al nauwelijks bij houden. 🙁

  1. Katinka Schoolen zegt

   Daarom willen ze de schaapskudde ook permanent op de hei hebben.

  2. Betsie Bel zegt

   Ja, maar zolang dat niet gaat gebeuren. Is het geen goed idee om het uit te breiden. (Ik ben sowieso al tegen bomenkap.) Volgens mij geen goed idee voor de korhoen.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. AccepteerLees meer