Fusie socuwe en welzijn ouderen

0

HOLTEN – Fusie stichtingen Sociaal Cultureel Werk Holten en Welzijn Ouderen Rijssen-Holten per 1 januari 2014 brede welzijnsinstelling actief.

De stichting Sociaal Cultureel Werk Holten (SoCuWe) en de stichting Welzijn ouderen Rijssen-Holten gaan fuseren.  Per 1 januari 2014 is de fusie een feit. Er ontstaat dan een  nieuwe stichting die onder een nieuwe naam opereert. Deze krachtenbundeling zien beide partijen als een eerste stap richting een Brede Welzijns Instelling (BWI) waarbij andere welzijnsorganisaties zich op termijn kunnen aansluiten.

Een Brede Welzijns Instelling biedt (in de toekomst) een totaalpakket van welzijnsdiensten en -producten voor jong en oud en levert efficiencyvoordelen op. De instelling kan straks functioneren als de belangrijkste welzijnspartner voor de gemeente Rijssen-Holten. Dit geeft duidelijkheid aan de inwoners maar is ook overzichtelijker voor alle betrokken (welzijns)organisaties en de gemeente.

De beide stichtingen spelen met deze fusie in op ontwikkelingen in de samenleving en op de rol die welzijn daarin speelt. Er wordt steeds meer van burgers zelf gevraagd. De Brede Welzijnsinstelling  zal in de toekomst vooral een partij zijn die inspeelt op de vragen vanuit de samenleving en die optreedt als partner van de burger. Zij brengt partijen bij elkaar en zorgt dat wensen en ideeën vanuit de burgers tot uitvoer gebracht kunnen worden. Daar waar nodig kan de Brede Welzijns Instelling uiteraard zorgen voor professionele ondersteuning.

Op de korte termijn zijn de gevolgen nog niet zo groot. Op dit moment  werken partijen aan een nieuwe manier om welzijn vorm te geven. Zodra hier meer vorm en inhoud aan is gegeven, wordt bekend gemaakt hoe het productenaanbod van de nieuwe organisatie eruit gaat zien. In september 2013 is hierover meer duidelijkheid.

Meer informatie? Neem contact op met Inge Hiddink, manager Sociaal Cultureel Werk Holten. Telefoon: 06-10 70 42 32.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.