Film- en kleding show tijdens begunstigersavond Oudheidkamer

0

HOLTEN – Op donderdag 8 maart as. houdt de Oudheidkamer Hoolt’n weer haar jaarlijkse begunstigersavond.

De begunstigersavond vindt plaats in de “Kandelaar” , aan de Stationsstraat te Holten en is toegankelijk voor begunstigers, genodigden en andere belangstellenden. Aanvang 20.00 uur, de zaal is geopend vanaf 19.00 uur.

Aan het begin van deze begunstigersavond worden de aanwezigen door het bestuur in het kort op de hoogte gebracht van de gang van zaken in het afgelopen jaar bij de oudheidkamer, een jaar met heel veel activiteiten, maar bovenal het jaar waarin de oudheidkamer de beschikking kreeg over de uitgebreide en nieuw ingerichte expositieruimte. Verder wordt kort ingegaan en op de plannen voor de komende tijd.

Hierna vertoont de werkgroep Film een historische film gemaakt door de heer Adolfs uit Enschede. De heer Adolfs maakte in de periode 1948 tot 1970 tijdens zijn zakenreizen in heel Nederland filmbeelden. De film welke door de werkgroep Film wordt vertoond, heeft als titel “Holten in 1952”.
 

Het is een begunstigersavond welke geheel verzorgd wordt door de vrijwilligers van de oudheidkamer, want na de pauze neemt de werkgroep Kleding en Textiel het stokje over met een show van historische kleding, een show met als titel “Klere van vrogger”. Kleding zoals die werd  gedragen in en rond Holten in de eerste helft van de vorige eeuw. Het betreft o.a. bruiloftskleding, werkkleding en nachtkleding. Het showen van de kleding wordt ook verzorgd door de vrijwilligers van de oudheidkamer

De voorbereidingen voor deze avond hebben ondertussen al heel veel voorpret opgeleverd.

Voor aanvang, tijdens de pauze en na afloop van de begunstigersavond is er de gelegenheid u op de hoogte te stellen, via diverse standjes, van een aantal activiteiten van de oudheidkamer.

Zo zijn er het afgelopen jaar weer veel artikelen binnengebracht bij de oudheidkamer, een aantal van deze artikelen zullen te bezichtigen zijn.  Ook de mariniers zullen weer nieuw binnengekomen materiaal laten zien.

Iedereen is van hart welkom.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.