Feest rond jaarpaal Wereldtijdpad

0

HOLTEN – Het wordt een feest, de onthulling van de nieuwe jaarpaal voor het Wereldtijdpad. Het evenement begint zaterdag 15 juni om 14.00 uur op de Smidsbelt, hartje Holten.

Een delegatie van de wereldkampioen-boakebouwers onthult om half vier ‘hun’ jaarpaal. Dat gebeurt natuurlijk met enig spektakel. Sjoukje Gootjes, de kunstenares die de jaarpaal ontwierp, zal er bij zijn.
Ook present zijn de winnaars van de prijsvraag ‘Welke gebeurtenissen uit 2012 willen we voorlopig niet vergeten?’. Zij hebben meegedacht over de tekst op de informatiekubus die bij de jaarpaal hoort. Op het plein lopen acteurs die personen en gebeurtenissen uitbeelden, die vorig jaar ‘breaking news’ waren. Epke is er, Ranomi, Lance en Tanja. Zelfs zuster Klivia komt langs.  Na een opvallende intocht vanuit het Kulturhus hebben ze voor het publiek een aantal verrassingen in petto.

Wie wil weten hoeveel kratten je op elkaar kunt stapelen zonder onderuit te gaan, moet zeker even langs komen. Jonge bezoekers  kunnen zich uitleven op het springkussen of een suikerspin laten draaien. Er zijn prijzen te winnen met de tekenwedstrijd en de ‘historische vossenjacht’. De muziekformatie Yezz! brengt de hele middag met swing en dixieland veel leven in de brouwerij.

De Midzomermiddag is een initiatief van de Stichting Evenementen Holten en het Wereldtijdpad, de wandelroute langs de tijdlijn die Rijssen met Holten verbindt.

Programma Midzomermiddag 2013 Holten

14:00-18:00 Kratstapelen, springkussen
15:00-18:00 Muziekformatie Yezz!, straattheater, tekenwedstrijd
15:30 Onthulling jaarpaal
17.00 Prijsuitreiking
18.00 Einde evenement

Toegang gratis

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.